Július 18. csütörtök, Frigyes
Hírek, események 2019. december 18. 12:22

Salacz László és Birkás Menyhért osztott ebédet a Wojtyla Házban

Képgaléria
Salacz László és Birkás Menyhért osztott ebédet a Wojtyla Házban
Dr. Salacz László országgyűlési képviselő és Birkás Menyhért borász vállalkozó vendégeskedett szerdán a Wojtyla Barátság Központban. Mindketten hagyományos támogatói a belvárosi szociális intézménynek. Ezúttal sem üres kézzel jöttek. Salacz László tortával, Birkás Menyhért adománnyal kedveskedett a rászorultaknak. A nap igazi fénypontját jelentette, hogy Kocsis Hajnalka, aki a szépségápolás területén dolgozik, a szíve minden szeretetével támogatta a Wojtyla ház szegényeinek mai ebédjét. Az ő nagylelkű felajánlásából egy rendkívül finom marhapörköltet kaptak a gondozottjaink tésztával. Kocsis Pál, az ő édesapja, a Garabonciás Kft. tulajdonosa, már hosszú évek óta támogatja az intézményünket. Az idei évben a „kislánya” is jó szívvel kapcsolódott be a Wojtyla ház étkeztetésébe. (Fotók: Mátyus István)

A parlamenti képviselő Vass Alberttől származó gondolatokkal köszöntötte a népkonyha gondozottjait: „365 nap közül 364 a gondjaidé, a céljaidé, munkádé, és a szereteté csupán egyetlen egy, s annak is az estéje egyedül. Pedig hidd el, ismeretlen olvasó, fordítva kellene legyen. 364 nap a szereteté, s csak egyetlen a többi dologé, s még annak is elég az estéje”.

– A racionalitás által uralt világban, ahol szinte csak a pénznek és az anyagi javaknak van szerepe, valahogy nincs helye a csodáknak. A karácsony az a pillanat, amikor a mindennapoknak meg kell hajolnia a szeretet előtt. Ebből táplálkozhatunk egész évben – fogalmazott Salacz László.

Birkás Menyhért is a felgyorsult, rohanó életre hívta fel a figyelmet, „amely ellentmondásai közepette egyre több embert mozgat meg az adventi gyertyagyújtás, ekkor pedig gyakorta előkerül a kamrából egy-egy palack igazi jó bor”.

Farkas P. József, a népkonyha alapító-igazgatója emlékeztette a jelenlévőket dr. Pintér Gábor szentszéki nagykövetre, aki eddigi állomáshelyéről, Belorussziából hazafelé tartva gyakori vendége volt a Wojtyla Háznak. Nemrégiben Ferenc pápa a közép-amerikai Honduras nunciatúrájának élére nevezte ki a magasrangú egyházi személyiséget, emiatt valamelyest ritkábban tud majd ellátogatni az intézmény rendezvényeire a vatikáni diplomata.

A kiváló menü alapanyagát – 25 kilogramm marhalábszárat – Kocsis Hajnalka biztosította jó szívvel, akinek személyében a karitatív létesítmény régi támogatója, Kocsis Pál, az izsáki Alföldi Garabonciás Kft. ügyvezető-tulajdonosa leányát tisztelik a wojtylások.

Az ünnepi esemény fényét a Spreading zenekar jótékonysági koncertje emelte. Az együttes lelkes tagjai nehézsorsú felebarátaikkal szolidaritást vállalva ingyen léptek fel az étkezde „pódiumán”.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház