Július 18. csütörtök, Frigyes
Hírek, események 2019. december 22. 22:20

„Aki lámpást gyújt…” - Robi atya heti hirdetései a széchenyivárosi Szentcsalád Plébániából

Képgaléria
„Aki lámpást gyújt…” - Robi atya heti hirdetései a széchenyivárosi Szentcsalád Plébániából
„Aki lámpást gyújt, nem takarja le edénnyel, ágy alá sem rejti, hanem a lámpatartóra teszi, hogy akik bemennek, lássák a világosságot.” (Lukács 8,16) Hatházi Róbert plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a kecskeméti (széchenyivárosi) Szentcsalád Plébánia heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetéseket kedves olvasóinknak:

Szentcsalád Plébánia Kecskemét

2019.december 22. és KARÁCSONY

Hét ünnepei, szentjei:

Szerda: Urunk születése: Karácsony – Ünnepi mise

Csütörtök: Szent István első vértanú

Péntek: Szent János apostol és evangélista

Szombat: Aprószentek

Vasárnap: A Szent Család: Jézus, Mária és József

 Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életeteken! 

1.         Karitász csoportunk nevében szeretettel köszönjük az élelmiszer és pénz adományokat, melyet az ünnepek előtti felhívásra hoztatok! Segítségetekkel számos rászorulót tudtunk támogatni idén is!

2.         A részletes karácsonyi ünnepi miserendünk és nyitvatartási időnk az ajtóknál kifüggesztve (és a csatolmányban) olvasható!

3.         Az idei utolsó rorátéra hétfőn (12.23.) várunk benneteket, 24-én már nem lesz roráté!

4.         Az elmúlt évekhez hasonlóan hittanosaink Karácsonyi Műsorral – Pásztorjátékkal készülnek. Az előadás december 24-én délután 16.00-kor kezdődik.

5.         December 25-én 0.00-kor kezdődik az éjféli mise a nagyteremben, nap közben vasárnapi miserend lesz érvényben, 26-án csak 10.00órakor lesz szentmise!

6.         Plébániánk búcsú ünnepét december 29-én Szentcsalád vasárnapján ünnepeljük, vendégünk Michael August Blume, Magyarország Apostoli Nunciusa, hagyományaink szerint ezen a napon köszöntjük önkénteseinket.

7.         December 31-én 18.00-tól kerül sor az év végi hálaadó szentmisére, majd ezt követően pedig a hagyományos batyus bálra, ahol éjfélig ünnepelhetünk együtt.

 8.            Az év vége közeledtével köszönjük az év folyamán befizetett egyházközségi hozzájárulásokat (közismertebb nevén „egyházi adó”).  Tisztelettel kérjük, hogy akik még nem rendezték erre az évre, tegyék meg, személyesen az irodában vagy banki átutalással!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház