Július 18. csütörtök, Frigyes
Hírek, események 2019. december 22. 22:25

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

Képgaléria
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi hirdetések

Advent IV. vasárnapja – 2019. december 22.

1. A hét ünnepei a következők:

- Szerdán Jézus születésének Főünnepe, karácsony napja.

- Csütörtökön Szent István vértanú ünnepe.

- Pénteken Szent János apostol és evangélista ünnepe.

- Szombaton Aprószentek, vértanúk ünnepe.

- Vasárnap a Szent Család Vasárnapja lesz.

2. „Gyógyító dallamok” címmel jótékonysági koncert lesz a Nagytemplomban a Megyei Kórház Koraszülött részlegéért december 27-én pénteken este 19 órakor. A belépőjegy ára 3.000 Ft., diákoknak és nyugdíjasoknak pedig 2.000 Ft. Belépőjegyet a plébánia irodájában is lehet vásárolni hivatali időben. A programról plakátokat tettünk ki.

3. Lehet és érdemes is már regisztrálni a 2020. szeptemberében Budapesten rendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A Kongresszus részletes programját színes plakátokon elhelyeztük a hirdetőfalra. Akik saját maguk regisztrálnak az internetes honlapon, azok szíveskedjenek az IEC-G7UV azonosító jelű csoporthoz csatlakozni. Ez a Főplébánia csoportja. Akik azonban nem tudnak, vagy nem akarnak önállóan regisztrálni interneten, azokat mi beregisztráljuk. Ehhez kérjük, hogy a templom közepén lévő kis asztalkán elhelyezett szórólapokon szíveskedjenek beikszelni, hogy melyik programon vagy programokon kívánnak részt venni! Pl. nyitómise a Puskás Ferenc stadionban szept. 13-án délután, vagy szentmise a Kossuth téren szeptember 19-én délután stb. Valamint szíveskedjenek feltüntetni a szükséges adatokat is. A kitöltött szórólapot pedig a plébánián vagy a sekrestyében lehet leadni.

4. Közeledik az év vége. Hálásan köszönjük mindazoknak, akik az egyházközségi hozzájárulás befizetésével is segítették templomunk, plébániánk működését. Aki ezt még nem tette meg idén, szíveskedjék pótolni!

5. A karácsonyi időszak szentmiséi a Nagytemplomban:

- Dec. 24-én reggel hatkor lesz az utolsó hajnali mise. Este 18 órakor nem tartunk szentmisét. Délután 15 órakor tartjuk a szokásos templomi pásztorjátékot. Éjfélkor ünnepi karácsonyi mise lesz.

-  December 25-én reggel hét órakor, de. 9 és fél 11 órakor, valamint este 18 órakor lesznek karácsonyi ünnepi szentmisék.

- Dec. 26-án, Szent István vértanú ünnepén reggel hétkor, de. 9-kor és fél 11-kor, valamint este 18 órakor lesznek ünnepi szentmisék.

- December 28-án, Aprószentek ünnepén este 17 óra 30 perctől szentségimádásra, majd 18 órától szentmisére hívjuk a kedves híveket. Imádkozzunk együtt az abortuszok áldozataiért.

- December 29-én, Szent Család vasárnapján vasárnapi miserend.

- Dec. 31-én, Szilveszter napján este17 órakor lesz év végi hálaadás.

- Január 1-jén szerdán, Újév napján Szűz Mária Istenanyaságának kötelező ünnepe van. Reggel hétkor, de. 9-kor és fél 11-kor, valamint este 18 órakor lesznek ünnepi szentmisék.

6. Január 3-án pénteken 19 órakor Túri Nagy János orgonaművész és vendég művészei újévi koncertet adnak a Nagytemplomban. A belépődíj 2.000 Ft., jegyet a Főplébánia irodájában lehet vásárolni hivatali időben. Szeretettel várjuk az érdeklődőket.

7. Kérjük, hogy azok a jegyespárok, akik a jövő évben szeretnének egyházi házasságot kötni templomainkban, szíveskedjenek bejelentkezni lehetőleg az év első két hónapjában a plébánián, hogy a jegyes felkészítésről és egyéb tennivalókról idejében tudjuk tájékoztatni őket! Hálásan köszönjük. 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház