Július 18. csütörtök, Frigyes
Hírek, események 2019. december 27. 19:19

Negyedik napon a Modern Home Hungary Kft. támogatta a főtéri étkeztetést

Képgaléria
Negyedik napon a Modern Home Hungary Kft. támogatta a főtéri étkeztetést
Karácsonyt követően a kecskeméti Modern Home Hungary Kft. tulajdonosai is ebédlőasztalhoz hívták Kecskemét szegényeit. A Wojtyla Barátság Központ sátrában ezúttal szintén több száz rászoruló jelent meg, hogy délidőben melegétellel, édességgel csillapítsa éhségét. (Fotók: Tódor Norbert)

Farkas Pál, a Wojtyla Ház programszervezője után az adományozók oldaláról Bodor Henriette köszöntötte a sátorban ülőket. – Nagy szeretettel járunk mindig hozzátok, immáron évek óta. Cégünk küldetése a segítségnyújtás, függetlenül attól, hogy valaki szegény, hisz vezetőink is tudják, honnan jöttek. Éppen ezért nagy hangsúlyt fordítanak arra, hogy ahol tudnak, segítsenek. Ránk jövőre is rendszeresen számíthattok – fogalmazott az ebédre várakozókhoz szólva a Modern Home munkatársa.

Igei szolgálatattal Kuti József, a Kecskeméti Református Egyházközség elnöklelkésze lépett a mikrofonhoz. Lukács evangéliumából idézett: „És íme, élt egy ember Jeruzsálemben, akinek Simeon volt a neve. Igaz és kegyes ember volt, várta Izráel vigasztalását, és a Szentlélek volt rajta. Azt a kijelentést kapta a Szentlélektől, hogy nem hal meg addig, amíg meg nem látja az Úr Krisztusát. A Lélek indítására elment a templomba, és amikor a gyermek Jézust bevitték szülei, hogy eleget tegyenek a törvény előírásainak, akkor karjába vette, áldotta az Istent, és ezt mondta: Most bocsátod el, Uram, szolgádat beszéded szerint békességgel, mert meglátta szemem üdvösségedet, amelyet elkészítettél minden nép szeme láttára, hogy megjelenjék világosságul a pogányoknak és dicsőségül népednek, Izráelnek.” (Lk 2,25).

– Ne múljon el az ünnep felettünk úgy, hogy valamit ne láttunk volna meg Isten titkaiból. A 2019. évi karácsony legyen olyan alkalom számunkra, amibe valamit beleviszünk; egy mosolyt, barátságot, segítőkészséget, vagy bármit, ami erőt ad a hétköznapokban. Lehet, hogy van itt valami kis ajándék. Nem csak egy megterített asztal, hanem ezen túlmenően barátság, szeretet, odafigyelés, mások elfogadása, megbecsülése. Az, hogy megláthatjuk másokban Isten teremtményét. Ezek mind-mind olyan ajándékok, amelyek hosszú időre, akár egy életre megmelegíthetik szívünket – fűzte hozzá a református lelkipásztor.

A cégvezetők jóvoltából mintegy háromszáz adag székelykáposztát, valamint kenyeret, szaloncukrot és nápolyi szeletet szolgáltak fel a Modern Home-csapat jelenlévő tagjai. Mellettük a Wojtyla Ház önkéntes mesterszakácsa, Mezei Attila szorgoskodott a „pult” túloldalán.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház