Július 18. csütörtök, Frigyes
Hírek, események 2020. január 1. 18:33

Véget ért a Wojtyla Ház kilencnapos főtéri ebédosztása

Képgaléria
Véget ért a Wojtyla Ház kilencnapos főtéri ebédosztása
December 24-én kezdték és január 1-jén fejezték be nagyszabású jótékonysági ebédosztásukat a Wojtyla Barátság Központ munkatársai, önkéntesei és támogatói Kecskemét főterén. A karitatív rendezvénysorozatot hagyományosan dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő zárta újév napján. (Fotók: Tódor Norbert)

A Barátok temploma mellett felállított sátorban naponta legalább kétszázötven rászoruló jutott ingyenesen melegételhez, de a kilenc alkalom során előfordult, hogy egy órahossza leforgása alatt több mint háromszázan álltak sorba, majd kértek helyet ebédjükkel az asztaloknál.

A szervezők a mindennapi betevőn túlmenően lelki táplálékról is gondoskodtak. Déli 12 órakor a történelmi egyházak egy-egy lelkésze fogalmazta meg biblikus gondolatait a jelenlévők számára.

A Wojtyla-csapaton kívül állandó és alkalmi önkéntesek egész hada – köztük a Rotary Club Kecskemét egyesült államokbeli és brazíliai illetőségű két cserediákja – szeretetteljes gondoskodása tette lehetővé az egybegyűltek gyors, rugalmas kiszolgálását.

Első napon Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke mondott nyitóbeszédet, és a széchenyivárosi Hírös Grill Étterem üzemeltetője, Kis Vivien küldött ebédet a szegényeknek.

December 25-én Ladánybene község képviselőtestülete jóváhagyásával Kardos Attila polgármester támogatta a szociális étkeztetést.

Karácsony másnapján Varga László vállalkozó és családja szólította asztalokhoz a nélkülözőket, a P&P Pékáru pedig süteményt juttatott a nehézsorsú embereknek.

Utána a Modern Home Hungary Kft. tulajdonosai kedveskedtek finom székelykáposztával.

28-án a Vacsi Kft. ügyvezetői segítettek ebédadományukkal, melyet a tiszakécskei Fejedelmi Pékség „fejelt meg” almásrétessel.  

Vasárnap négy birka húsa rotyogott a Wojtyla Ház bográcsaiban, Túri István nyárlőrinci vállalkozó és családja jóvoltából. Ugyanakkor a Hamiló Cukrászda rétesekkel varázsolta szebbé a nincstelenek ünnepét.

30-án az OTP Bank Dél-Alföldi Régió csapata gondoskodott arról, hogy jóllakva távozzanak az ínségesek. Fodor István, a Fodor Cukrászda tulajdonosa pedig nagymennyiségű lekváros süteménnyel érkezett a helyszínre.

Szilveszterkor Juhász Sándorné, az Izsáki Házitészta Kft. ügyvezetője gulyáslevessel várta a hátrányos helyzetűeket. A Vidám Törzsasztal Társasága képviseletében Facol Lajos, illetve Cornelia Rückriegel német írónő különféle édességekkel látta el a sorban állókat.

Újév napján Holló Tibor, a HolloGasztro Kft. ügyvezetője több mint háromszáz adag lencsegulyással pakolta tele autóját, továbbá Balassa Sándor, a Bácska Gumi Kft. ügyvezetője vette védő szárnyai alá Kecskemét elesettjeit.

Január 1-jén dr. Zombor Gábor mondott köszöntőt. A politikus Boglárka lányával érkezett, aki a felszolgálásban nyújtott segítő kezet.

– Új évtized indul, ami mindig friss reményekkel kecsegtet bennünket. Bízom benne, hogy sikeres időszaknak nézünk elébe, jó egészségben – tolmácsolta jókívánságait az ottlévőknek.

Holló Tibor megjegyezte: – tavaly is egyetlen óhajom volt, hogy minden évben egyre kevesebben legyünk itt. Ennek megvalósulása érdekében hoztam most lencsegulyást kedves mindnyájuknak.

Árvai Tamás, a Kecskeméti Adventista Gyülekezet lelkésze egy jézusi példázatot idézett Máté evangéliumából.

„Erről pedig mit gondoltok? Egy embernek volt két fia. Az elsőhöz fordulva ezt mondta: Fiam, menj el, dolgozz ma a szőlőben! Ő így felelt: Nem akarok. Később azonban meggondolta magát, és elment. Azután a másikhoz fordulva annak is ugyanezt mondta. Ő azonban így felelt: Megyek, uram. De nem ment el. Ki teljesítette a kettő közül az apja akaratát? Azt felelték: Az első.” (Máté 21, 28-31)

– 2020-ban ne a szavak emberei legyünk! Azonosuljunk azzal a fiúval, aki ugyan előszőr nem szándékozott, de végül mégis elment dolgozni. Ő ugyanis nem a szavak, hanem a tettek embere! Ne fogadkozzunk a jövőben, inkább csendben próbáljunk jók lenni a magunk módján! – fűzte hozzá.

Farkas Pál, a Wojtyla Ház programszervezője zárszavában ismertette azok neveit, akik hozzájárulása nélkül a 2019-es karácsonyi főtéri ebédosztás úgyszintén nem valósulhatott volna meg. A felsorolásban elhangzott: Domokos Zoltán vállalkozó, Frankó János – Off-Road Bázis Kft., Füredi András – Füredi Autósiskola, Gombkötő Márk Zoltán – Gomép Kft., Kiss Antal – Polarkiss Kft., Takarékbank Zrt., Ungor Erik, Ungor Pál – Royalsekt Zrt., Veszelka Mihály polgármester – Városföldi Polgármesteri Hivatal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház