Március 29. péntek, Auguszta
Hírek, események 2020. január 14. 11:30

A járási hivatal első embere volt a Wojtyla Ház keddi vendége

Képgaléria
A járási hivatal első embere volt a Wojtyla Ház keddi vendége
Cseh Tamás, a Kecskeméti Járási Hivatal vezetője beszámolt az általa irányított szakigazgatási szerv felépítéséről, majd vázolta az egyes részlegek szakmai tevékenységét. A népkonyha gondozottjai végül kérdéseket is feltehetettek a közigazgatási szakembernek. (Fotók: Mátyus István)

Mint elhangzott, a hivatalvezető menedzsment filozófiája két pilléren nyugszik. Részint a szolgáltató jelleg erősítését tűzte ki célul, amikor 2019. január 1-jén elkezdte munkáját új beosztásában. „Nem hatóságot akarunk játszani, hanem adott jogszabályi keretek között szolgáltatni” – fogalmazott. Továbbá elmondta, kiemelt hangsúlyt fektet az egyes főosztályok, osztályok vezetőinek kiválasztására, és „hogy munkatársaink érezzék az odafigyelést, törődést, érdeklődést, akár személyes gondjaik, problémáik iránt, melyek megoldásában igyekszünk segítséget nyújtani számukra, ezáltal erősítve a közösségi szellemiséget”.

– Az én dolgom nem egyes ügyek részletes ismerete, hanem az irányok meghatározása és következetes képviselete, véghezvitele, a költségmegtakarítás, eredményorientáltság maradéktalan figyelembe vételével. Ennek megfelelően egyebek között hozzám tartozik a nagyobb egységek átvilágítása, működésük optimalizálása, a létszámgazdálkodás, a leterheltség mérséklése. Kollégáimnak több mint ezer ügytípussal kell foglalkozniuk napi szinten. 8 főosztály, 28 osztály és bennük 645 alkalmazott tavaly összesen mintegy 600 ezer döntést hozott, míg országos szinten ez a szám 2 millió körül mozgott – jelentette ki Cseh Tamás kedd délelőtt a Wojtyla Házban.

Témaként merült fel az új típusú személyi igazolványok használhatósága, ugyanakkor egy megoldásra váró ingatlannyilvántartási ügy is szóba került.

A válaszadásban dr. Róka Borbála, a hivatal jogi szakügyintézője vállalt társszerepet.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája