Április 24. szerda, György
Hírek, események 2020. április 2. 12:14

Szent II. János Pál pápa, könyörgünk hozzád!

Szent II. János Pál pápa, könyörgünk hozzád!
A római katolikusok április 2. napján felidézik Karol Wojtyla - Szent II. János Pál pápa - áldott emlékét. E dátum jelzi számunkra, hogy Gondoskodó Atyánk idén 15. esztendeje mondott búcsút a földi létnek, egyúttal az Úr Jézus Krisztus mellett elfoglalta méltó helyét a mennyei szentélyben.

Az idei esztendő tehát kétszeresen is különleges alkalom, hiszen Égi Pártfogónk 1920. május 18-án, éppen 100 esztendeje született a lengyelországi Wadowicében, Karol Józef Wojtyla néven.

E hetekben különösen is boldogság önti el szívünket, arra gondolva, hogy apostolunk, tanítónk, példaképünk immáron részese a teremtésnek, jelen van, amikor a világ további sorsáról szóló döntések odafenn megszületnek.

Most azonban mély fájdalommal, illő alázattal, megtört szívvel fordulunk Égi Pártfogónkhoz, járjon közbe miérettünk, hogy a sötét fellegek mielőbb távozzanak el felőlünk; szűnjön meg a körülöttünk kialakult rettenetes zűrzavar, súlyos romlás.

Szinte felfoghatatlanul sok területen jutottak válságba a mindennapi élet megszokott vonatkozásai. A legérzékenyebb veszteségen, a kényszerű evilági távozáson túlmenően megsemmisülni látszanak az egyébként is halódó személyes emberi kapcsolatok. Egyre inkább úrrá lesz rajtunk a reményvesztettség, kétségbeesés, a súlyos depresszió. Többünk már alig-alig tudja kielégíteni legalapvetőbb szükségleteit, és úgy tűnik, kátyúba futott a világgazdaság eddig megszokott menete.

Kegyelmes Atyánk! Kérjük, könyörögj értünk a Mindenhatóhoz! Mihamarabb legyen vége az új típusú koronavírus féktelen pusztításának! Ha pedig életünk idővel visszatér a normális kerékvágásba, lássuk be végre, hogy elvilágiasodott valóságunkban mennyi bűnt követünk el egymás és az Úr ellen. Vegyük végre észre, helytelenül viselkedünk egymással - Istentől elzárkózva, közönyösen viszonyulunk embertársainkhoz. Add Uram, hogy hozzád méltó életet kapjunk vissza! Az Ige szavaival: "Nyújts segítséget az ellenség ellen, mivel az emberi segítség ingatag!" (Zsolt 60,13)

Áldott szívvel köszönt,

 
a Wojtyla Ház sorsközössége

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Karol Wojtyla