Július 18. csütörtök, Frigyes
Hírek, események 2020. október 2. 11:23

Kályhaosztás a Wojtylában

Képgaléria
Kályhaosztás a Wojtylában
Nyolc szociálisan rászorultat ajándékoztak meg egy-egy kályhával péntek délután a Wojtyla Barátság Központban. A tüzelőberendezéseket a Katolikus Egyház, valamint helyi vállalkozások, cégek ajánlották fel adományként. (Fotók: Mátyus István)

A Wojtyla udvarán állították fel a kályhákat, melyeket adományozók és megajándékozottak egyaránt körbe ültek. Énekes műsor keretében a Kodály Iskola diákjai működtek közre gyönyörű dallamokkal.

A megjelenteket elsőként Farkas Pál, a Wojtyla programszervező munkatársa köszöntötte. Kiemelte, intézményükben már hagyomány, hogy Assisi Szent Ferenc, a szegények védőszentje napján kályhákkal ajándékozzák meg a tőlük segítséget kérő elesetteket. Ebben nagyszerű partnerekre találtak. Az idei kályhaosztást a Félegyházi Kenyér, a Bácska Gumi, a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia, a Freeline Kft., az OTP Bank, a Plan Zrt., a keceli Pintér Művek, valamint az Építő Simon Kft. támogatta.

A város nevében dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester emelkedett szólásra. Mint kifejtette, a városvezetés számára kiemelt a szegénység elleni küzdelem. A nincstelenség ugyanis visszahúz. Ezek az emberek nem tudják kibontakoztatni a bennük rejlő tehetséget, képességeket. Az önkormányzat számos olyan intézkedést, döntést hozott, melyek előremutatnak e téren, de nem szabad elfeledkezni az azonnali segítségnyújtásról sem. Annál talán nincs is nagyobb nyomorúság, ha az embernek otthon hidegben kell ülnie a szobájában. A végén pedig köszönetet mondott az önzetlen adományozóknak.

A támogatók nevében dr. Finta József érseki helynök, a Nagytemplom plébánosa mondott beszédet, melyben Assisi Szent Ferenc életútjából villantott fel egy-egy epizódot.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok