Április 20. szombat, Konrád, Tivadar
Hírek, események 2020. október 7. 11:17

Hogyan kerékpározzunk szabályosan? – Közlekedésbiztonsági előadás a Wojtylában

Képgaléria
Hogyan kerékpározzunk szabályosan? – Közlekedésbiztonsági előadás a Wojtylában
Farkas Attila főtörzszászlós, a Bács-Kiskun Megyei Rendőrfőkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának baleset-megelőzési előadója a kerékpáros közlekedés szabályait ismertette a Wojtyla Barátság Központ gondozottjai számára, helyi példákkal illusztrálva. A népkonyha gondozottjai végül kérdéseket is feltehettek a rendőrség munkatársának. (Fotók: Mátyus István)

A közlekedési szakember 1992 és 2017 között baleseti helyszínelőként szolgálta Kecskemét lakosságát. Az eltelt évek alatt megszerzett tapasztalatai mondatják vele: a közlekedésben elsődleges az egymás iránti figyelem. Még ha nem is teljesen szabályosan veszünk részt a forgalomban – pedig ezt kellene tennünk –, legalább arra törekedjünk, hogy elkerüljük a személyi sérüléssel, anyagi kárral járó baleseteket.

– Az erőgéppel meghajtott kerékpárok, legyenek robbanó- vagy elektromotorral ellátottak, egyaránt segédmotoros kerékpárnak minősülnek, így használatuk vezetői engedélyhez kötött, ráadásul a bukósisak is kötelező. A járdán történő kerékpáros közlekedés ugyan szabálytalan, de bizonyos esetekben, amikor nincs kijelölt kerékpárút a környéken és az adott útszakasz rendkívül forgalmas, bizonyos mértékig érthető. Ilyen helyzetben mindenképp lassan tekerjünk, valamint tartsunk megfelelő távolságot a gyalogosoktól. Sötétben pedig lehetőleg villogó fénnyel világítsunk, mert ezáltal jobban láthatók leszünk mások számára – figyelmeztetett a főtörzszászlós.

A résztvevők végül egy-egy láthatósági mellényt vehettek át Farkas Attilától.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája