Március 28. csütörtök, Gedeon, Johanna
Hírek, események 2020. október 14. 16:25 | Szerző/forrás: hiros.hu

200 arcvédőpajzsot adományozott a Kodály Iskola pedagógusainak a Phoenix Mecano

200 arcvédőpajzsot adományozott a Kodály Iskola pedagógusainak a Phoenix Mecano
A koronavírus-fertőzés megelőzésben leghatékonyabb eszköznek számító arcvédőpajzsot adományozott a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. a Kecskeméti Kodály Iskola tanárainak és technikai dolgozóinak. Az adományt szerda reggel adták át – a pandémiás szabályokra való tekintettel - az iskola épülete előtt, Balogné Papp Boglárka intézményvezető, dr. Nagy Zoltán ügyvezető igazgató, valamint Drozdik Szilvia, a PMK személyzeti vezetője és Nagyné Szita Magdolna intézményvezető-helyettes részvételével.

- Az arcvédőpajzsok a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. saját fejlesztésű és gyártású termékei. Büszkék vagyunk rá, hogy ezzel is hozzájárulhatunk a pedagógusok és természetesen a gyerekek egészségének megóvásához – mondta el dr. Nagy Zoltán ügyvezető igazgató. – A PMK elmúlt 25 éves történetének fontos része a társadalmi felelősségvállalás. A koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzetre adottságainknak megfelelő módon igyekeztünk reagálni: mérnökeink kifejlesztettek egy biztonsággal használható arcvédőpajzsot, amely elsősorban azért került gyártásra, hogy saját dolgozóink egészségét megóvhassuk, illetve szükség esetén adományozhassuk, mint ahogy ezt a mai napon is megtettük. Ahogy az országnak, úgy az iskoláknak is működnie kell, mégpedig a lehető legnagyobb biztonság mellett.

Bár az oktatási intézményekre vonatkozó szabályozások nem teszik kötelezővé a maszk vagy arcvédőpajzs használatát az osztálytermekben, az ÉZI-ben is egyre több pedagógus visel maszkot tanítási órán. Ezzel nem „csak” a gyerekek és saját egészségüket védik, de az esetleges karantén kockázatát is csökkentik.

- Nagy örömmel fogadtuk a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. felajánlását, hiszen a fertőzés megelőzése rendkívül fontos az iskolákban – mondta el Balogné Papp Boglárka igazgató. - A pedagógusok hivatásuknál fogva fokozottan ki vannak téve a fertőzés veszélyének. A felső tagozatban és a középiskolában több évfolyamon, több osztályban tanítanak a tanárok, így sok osztályközösséggel érintkeznek. Az elővigyázatosság azért is fontos, hiszen ha egy-egy osztálynak karanténba kell vonulnia, ez azokra a tanárokra is vonatkozik, akik az adott időszakban az osztályt tanították. Márpedig az oktatás színvonala nem sérülhet. Hatványozottan vonatkozik ez a továbbtanulás előtt álló diákjainkra, akik számára az idei tanév döntő jelentőséggel bír. Ezzel a felelősséggel járunk el nap mint nap, betartva valamennyi szükséges óvintézkedést.

Az adomány átadása apropóként szolgálta arra is, hogy Balogné Papp Boglárka a Kodály Iskola alapításának 70. évfordulójára készített emlék órával köszönje meg azt a támogatást, amelyet az intézmény a Phoenix Mecano Kecsekmét Kft.-től, illetve személyesen dr. Nagy Zoltán ügyvezető igazgatótól kapott az elmúlt években.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház