Április 16. kedd, Csongor
Sport 2020. október 14. 16:29 | Szerző/forrás: hiros.hu

A Kecskemét Sportjáért Díj kitüntetettjét ünnepelték

A Kecskemét Sportjáért Díj kitüntetettjét ünnepelték
Ünnepi vacsorán köszöntötték kedd este a Kecskemét Sportjáért Díjjal kitüntetett Probojáczné Túri Évát. A 42-szeres válogatott kosárlabdázónak a Csinos Csajok Csapata mellett Ivkovicné Béres Tímea és Ivkovic Stojan is gratulált az elismeréshez.

Kecskemét Közgyűlése ebben az évben Probojáczné Túri Évát tüntette ki a Kecskemét Sportjáért Díjjal. A tősgyökeres kecskeméti, sportolóként 42-szeres válogatott kosárlabdázó, iskolaigazgatóként gyerekek ezreit nevelte a sport szeretetére, de ma nyugdíjasként is aktív, hiszen napi rendszerességgel tart tornaórákat több száz kortársának. Probojáczné 49 évet töltött a pedagógusi pályán, amelyből 16 éven keresztül a Damjanich János Általános Iskola igazgatója volt. Gimnáziumi évei alatt kezdett el kosárlabdázni az NB I-es Kecskeméti Dózsa csapatában, a magyar válogatott tagjaként két Európa-bajnokságon is részt vett.

Több évtizede alapították meg az egykori kosarasokat összefogva a Csinos Csajok Csapatát, amelynek edzésein a legutóbbi időkig részt vett. A csapat tagjai kedden köszöntötték meg Probojácznét, aki nélkül ma is ritkán kezdődik kosárlabda mérkőzés Kecskeméten. Az ünnepi vacsorán a kiváló kosárlabdázót köszöntötte Ivkovicné Béres Tímea, egykori 108-szoros válogatott kosárlabdázó, a Kecskeméti Kosárlabda Akadémiát és a Kecskeméti Sportiskolát is működtető Kecskeméti Junior Sport Kft. ügyvezetője és férje, Ivkovic Stojan, a magyar férfi kosárlabda válogatott szövetségi kapitánya is.

– A sport és a pedagógia területén is sok mindent elértem életemben, de ez a díj nem csak az én díjam, mert ez a díj olyan, mint egy dominó játék, vagy egy kirakós puzzle játék, amelyben mindenkinek benne van a maga kis része és ezt nekem csak össze kellett raknom – mondta szerényen a kitüntetett, hangsúlyozva, hogy az ő sikeréhez nagyban hozzájárultak egykori játékostársai, kollégái és szeretett férje, Probojácz Miklós, aki csúszókorong sportágban szintén a válogatottságig vitte.

Sok egykori sportoló él Kecskeméten, akik a fiataloknak példaképül szolgálhatnak. Probojáczné Túri Éva sportkarrierje, pedagógusi pályája, ma is aktív élete alapján talán az egyik legjobb példakép. Hosszú, boldog és tevékeny életet kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház