Gulyásleves a „Szakszervezettől”
Elnevezésével a 20. század második felének történelmét idézi, ám világlátásában, valóságszemléletében nagyon is időszerű megközelítést képvisel az a helyi szervezésű, pártoktól és minden más befolyástól független, ökotudatos közösség, mely „Szakszervezet” néven látta meg nemrégiben a napvilágot kecskeméti értelmiségiek bábáskodásával. Hála nekik - név szerint Fekete Lászlónak, dr. Falusi Norbertnek, Schwáb Veronikának, Horváth Miklósnak, Horváth Annának, Horváth Józsikának és dr. Horváth Zoltán húsboltosnak -, több kilogramm első osztályú sertéshús, emellett friss zöldségek, különleges fűszerek egész sora főtt reggel óta a népkonyha udvari bográcsában. A hozzávalók kisvártatva gulyáslevessé nemesültek, így válva betevő falatjává az ebédlőben déltájt gyülekező, testi-lelki nyomorúságban szenvedőknek. A vasárnapi hidegcsomagok Cornelia Rückriegel hazánkban élő német anyanyelvű írónő jóvoltából jutottak el a rászorultakhoz. (Fotók: Tódor Norbert – archív, Kolláth Andrea)