Április 19. péntek, Emma
Hírek, események 2020. október 28. 11:17

Dr. Temesváry Béla tartott előadást a Wojtyla Házban

Képgaléria
Dr. Temesváry Béla tartott előadást a Wojtyla Házban
A kecskeméti kórház szülész-nőgyógyász, andrológus főorvosa szakterületének rejtelmeibe is bevonta a Wojtyla Barátság Központ gondozottjait, miután meghívta a szegényeket egy finom ebédre, melynek ízeit szombaton élvezhetik a népkonyha rászorultjai. (Fotók: Mátyus István)

A nagy érdeklődéssel övezett előadás közben egyebek mellett megtudhatták a szociális intézmény lakói, hogy az újszülöttek ösztönösen keresik és találják meg az anyatej forrását. – Addig izegnek-mozognak, illegnek-billegnek, míg végül csak rájönnek, honnan számíthatnak táplálékra. A szülők testi közelsége pedig megnyugtatja a csecsemőket – jegyezte meg a városszerte ismert egészségügyi szaktekintély.

Majd kifejtette: nekünk kell a természethez alkalmazkodni, és nem fordítva. A természet alkalmazkodóképességét az emberiség próbálja minél nagyobb mértékben átlépni, ami nem folytatható határok nélkül.

A komolyabb beavatkozások joggal állnak viták kereszttüzében, ám például, ha egy teherbeesés létrejötte és a várva várt gyermek megszületése kisebb rásegítésen múlik csupán, amellett, hogy mindkét szülőjelölt teljesen egészséges és semmilyen komplikáció nem várható, önmagában ez még nem vet fel erkölcsi-etikai aggályokat.

– Az anya és apa szerepei adottak, nem lehet felcserélni őket. Egy férfi soha nem tudja teljes mértékben helyettesíteni az anyát és fordítva, mert más-más készségekkel rendelkeznek és különböző feladatokat látnak el a családban – hangoztatta a főorvos.

Kérdésre válaszolva a mostanában oly aktuális orvosi bérrendezésről is kifejtette véleményét dr. Temesváry Béla.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája