Április 26. péntek, Ervin
Hírek, események 2020. november 7. 21:40

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

November 8. – Évközi 32. vasárnap

1. A hét ünnepei a következők: 

- Hétfőn a Lateráni bazilika felszentelésének ünnepe.

- Kedden Nagy Szent Leó pápa, egyháztanító emléknapja.

- Szerdán Tours-i Szent Márton püspök emléknapja lesz.

- Csütörtökön Szent Jozafát püspök, vértanú emléknapja.

2. A Korona vírus felerősödése miatt kötelező a szentmisék és egyéb szertartások alatt a templomban az orrot és szájat egyaránt eltakaró szájmaszkot használni! Áldoztatásnál kérjük, hogy szíveskedjenek kézbe áldozni, illetve a megfelelő távolságot a felsorakozásnál is megtartani! Egymás közvetlen közelébe lehetőleg csak az egy háztartásban élők üljenek a templomban! Igyekezzünk mindenképp megtartani az előírt biztonsági távolságot! Szeretettel kérjük ezen kívül a kihelyezett kézfertőtlenítők használatát. Továbbra is hálás szívvel fogadunk adományba fertőtlenítőszert! Köszönjük!

3. Szeretetláng engesztelés lesz a Nagytemplomban november 11-én szerdán délután 17 órától.

4. A Máltai Szeretetszolgálat takaró, pléd és meleg zokni adományokat gyűjt a rászorulók számára. Az adományokat a Hoffmann János utca 11. szám alatt lehet leadni.

5. Szeretettel biztatjuk a híveket, hogy a szabad helyekre szíveskedjenek beíratni miseszándékokat! A legtöbbet szentmisék végeztetésével tehetünk a szeretteinkért

6. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportja 2020. november 15-én vasárnap Szent Erzsébet előtt tisztelegve Erzsébet-kenyereket oszt a szentmisék után. Az osztást a járványügyi előírások betartásával végzik.

6. Közeleg az év vége. Hálásak vagyunk mindazoknak, akik befizették már egyházi hozzájárulásukat ebben az esztendőben. Akik viszont még nem tették meg, kérem, szíveskedjenek befizetni december végéig! Köszönjük!

7. Idén is készültek kis értesítő levelek Plébániánk nevében, melyhez az egyházi hozzájárulás befizetésére szolgáló csekket is mellékeltünk. A levél címzettjei olyan katolikus hívek, akik nem gyakorolják rendszeresen vallásukat, nincs rendszeres kapcsolatuk a plébániával. Kérjük, hogy aki teheti, szíveskedjék elvinni belőle többet, és bedobni olyan ismerősei, szomszédai, rokonai postaládájába, akik tudomása szerint megfelelnek a fenti kritériumnak. Hálásan köszönünk minden segítséget.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház