Március 29. péntek, Auguszta
Hírek, események 2020. november 15. 23:14

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

November 15. – Évközi 33. vasárnap

1. A hét ünnepei a következők: 

- Csütörtökön Árpádházi Szent Erzsébet ünnepe lesz.

- Szombaton a Boldogságos Szűz Mária Templomban történő bemutatásának emléknapja.

- Mához egy hétre Krisztus Király vasárnapja lesz.

2. A Korona vírus felerősödése miatt a Katolikus Püspöki Konferencia a következő előírásokat tette közzé.

- Nyilvános szentmiséket tarthatunk templomainkban, azonban mindenki, aki idős kora, krónikus betegségei vagy egyéb súlyos ok miatt veszélyeztetve érzi magát, felmentést kap a kötelező szentmisén való részvétel alól.

- Kötelező a szentmisék és egyéb szertartások alatt az orrot és szájat egyaránt eltakaró szájmaszkot használni!

- Áldoztatásnál kérjük, hogy szíveskedjenek kézbe áldozni! 

 - Szíveskedjenek a templomban megtartani a másfél méteres előírt biztonsági távolságot! Egymás közelébe csak az egy háztartásban élők üljenek!

- Kérjük ezen kívül a kihelyezett kézfertőtlenítők használatát. Továbbra is hálás szívvel fogadunk adományba fertőtlenítőszert! Köszönjük!

- Kereszteléseket, esküvőket szintén tarthatunk, de csak a legszorosabb hozzátartozók (szülők, keresztszülők, testvérek) jelenlétében. A temetéseken legföljebb ötvenen vehetnek részt. A maszkviselés kötelező a temetéseken is.

- A plébániai és egyéb közösségi alkalmak, fakultatív hittanok nem tarthatók meg. A csoportok sem a plébánián, sem a Közösségi Házban nem jöhetnek össze ezekben a hetekben.  

3. A Máltai Szeretetszolgálat takaró, pléd és meleg zokni adományokat gyűjt a rászorulók számára. Az adományokat a Hoffmann János utca 11. szám alatt lehet

4. Plébániánk saját információi a vírushelyzet kapcsán:

- Kérjük a kedves hívek türelmét és megértését a papság leterheltségével kapcsolatban. A betegségek bennünket sem kímélnek, így nem tudunk a hívek rendelkezésére állni teljes létszámban. Nem is beszélve a sajnálatos halálesetekről és egyéb létszámcsökkenésről, ami a kecskeméti papságot érintette a közelmúltban. A szentmiséket mindig igyekszünk megtartani. A szokásos gyóntatási időben viszont nem mindig tudunk jelen lenni, ez mindig az aktuális helyzettől függ.

- A Plébániai Iroda továbbra is működik, azonban áttérünk a telefonos ügyintézésre. Kérjük, hogy az irodát a hivatali időben a 76/487-501 számon szíveskedjenek hívni, és telefonon megkapnak minden információt minden üggyel kapcsolatban. Az irodai időt és a telefonszámot megtalálják az ajtóra kiírva ill. a www.foplebania.hu honlapunkon is.

- Szentmiseszándékot beíratni szintén vagy telefonon lehet irodai időben, vagy a sekrestyében a szentmisék után.

5. Közeleg az év vége. Hálásak vagyunk mindazoknak, akik befizették már egyházi hozzájárulásukat ebben az esztendőben. Akik viszont még nem tették meg, kérem, szíveskedjenek pótolni december végéig! Az erre szolgáló csekket a templomban a kisasztalon találhatjuk. Befizethető átutalással vagy a sekrestyében a szentmisék után. Köszönjük!

6. Idén is készültek kis értesítő levelek Plébániánk nevében, melyhez az egyházi hozzájárulás befizetésére szolgáló csekket is mellékeltünk. A levél címzettjei olyan katolikus hívek, akik nem gyakorolják rendszeresen vallásukat, nincs rendszeres kapcsolatuk a plébániával. Kérjük, hogy aki teheti, szíveskedjék elvinni belőle többet, és bedobni olyan ismerősei, szomszédjai, rokonai postaládájába, akik tudomása szerint megfelelnek a fenti kritériumnak. Hálásan köszönjük.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház