Április 18. csütörtök, Andrea, Ilma
Hírek, események 2020. december 6. 22:15

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

December 6. – Advent II. vasárnapja

1. A hét ünnepei a következők: 

- Ma Szent Miklós püspök, városunk védőszentjének ünnepe van.

- Hétfőn Szent Ambrus püspök, egyháztanító emléknapja lesz.

- Kedden Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepe lesz.

2. A Koronavírus miatt a Püspöki Konferencia a következőket írta elő:

- Nyilvános szentmiséket tarthatunk templomainkban, azonban aki idős kora, krónikus betegségei vagy egyéb súlyos ok miatt veszélyeztetve érzi magát, felmentést kap a kötelező részvétel alól. A fél 11-es misét vasárnaponként ismét online közvetítjük.

- Kötelező a szentmisék és egyéb szertartások alatt az orrot és szájat egyaránt eltakaró szájmaszkot használni!

- Áldoztatásnál kérjük, hogy szíveskedjenek kézbe áldozni! 

 - Szíveskedjenek a templomban megtartani a másfél méteres előírt biztonsági távolságot!

- Kérjük ezen kívül a kihelyezett kézfertőtlenítők használatát. Hálásan fogadunk továbbra is adományként kézfertőtlenítőt.

- Keresztelést, esküvőt tarthatunk, de csak a legszorosabb hozzátartozók (szülők, keresztszülők, testvérek) jelenlétében. A temetéseken legföljebb ötvenen vehetnek részt.

- A plébániai és egyéb közösségi alkalmak, fakultatív hittanok nem tarthatók meg. A csoportok sem a plébánián, sem a Közösségi Házban nem jöhetnek össze ezekben a hetekben. 

- A Plébániai Iroda továbbra is működik, azonban áttértünk a telefonos ügyintézésre. Kérjük, hogy az irodát a hivatali időben a 76/487-501 számon szíveskedjenek hívni, és telefonon megkapnak minden információt minden üggyel kapcsolatban. Az irodai időt és a telefonszámot megtalálják a www.foplebania.hu honlapunkon is.

- Szentmiseszándékot beíratni szintén vagy telefonon lehet irodai időben, vagy a sekrestyében a szentmisék után.

3. Szerdán 17 órakor Szeretetláng engesztelés lesz a Nagytemplomban.

4. Az Advent során hétfőtől szombatig reggel hat órakor hajnali miséket (Rorate) tartunk a Nagytemplomban. Ezekben a hetekben reggeli hét órás mise nem lesz. A hajnali misék alatt gyónási lehetőség van.

- Az adventi vasárnapokat megelőző szombatokon este hat órakor, a szentmisék elején rövid diameditáció, ünnepség keretében gyújtjuk meg a templomi adventi koszorú gyertyáit a Nagytemplomban.

- December 11-én pénteken és 12-én szombaton az esti hatos szentmisékben adventi lelkigyakorlatot tart templomunkban Papp Miklós görögkatolikus atya, teológiai tanár. A lelkigyakorlaton is csak az előírt biztonsági feltételekkel lehet részt venni. Ezeken a napokon este 17 órától gyóntatunk. A lelkigyakorlatot online is közvetítjük.  

5. Közeleg az év vége. Hálásak vagyunk mindazoknak, akik befizették már egyházi hozzájárulásukat ebben az esztendőben. Akik viszont még nem tették meg, kérem, szíveskedjenek pótolni december végéig! Az erre szolgáló csekket a templomban a kisasztalon találhatjuk. Befizethető átutalással vagy a sekrestyében a szentmisék után.

Idén is készültek plébániánk részéről kis értesítő levelek, melyhez az egyházi hozzájárulás befizetésére szolgáló csekket is mellékeltünk. A levél címzettjei olyan katolikus hívek, akik nem gyakorolják rendszeresen vallásukat, nincs rendszeres kapcsolatuk a plébániával. Kérjük, hogy aki teheti, szíveskedjék elvinni belőle többet, és bedobni olyan ismerősei, szomszédai, rokonai postaládájába, akik tudomása szerint megfelelnek a fenti kritériumnak. Hálásan köszönjük.

6. A karácsonyi és újévi ünnepi miserendet a jövő hét elején várható állami rendelkezések figyelembevételével fogjuk összeállítani és a jövő vasárnaptól hirdetni.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház