Április 23. kedd, Béla
Hírek, események 2020. december 12. 20:48

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

December 13. – Advent III. vasárnapja

1. A hét ünnepei a következők: 

- Hétfőn Keresztes Szent János áldozópap, egyháztanító emléknapja.

- Kedden Boldog Brenner János áldozópap, vértanú emléknapja lesz.

2. A Koronavírus miatt a Püspöki Konferencia a következőket írta elő:

- Nyilvános szentmiséket tarthatunk templomainkban, azonban aki idős kora, krónikus betegségei vagy egyéb súlyos ok miatt veszélyeztetve érzi magát, felmentést kap a kötelező részvétel alól. A fél 11-es misét vasárnaponként ismét online közvetítjük.

- Kötelező a szentmisék és egyéb szertartások alatt az orrot és szájat egyaránt eltakaró szájmaszkot használni!

- Áldoztatásnál kérjük, hogy szíveskedjenek kézbe áldozni! 

 - Szíveskedjenek a templomban megtartani a biztonsági távolságot!

- Kérjük ezen kívül a kihelyezett kézfertőtlenítők használatát.

- Keresztelést, esküvőt tarthatunk, de csak a legszorosabb hozzátartozók (szülők, keresztszülők, testvérek) jelenlétében. A temetéseken legföljebb ötvenen vehetnek részt.

- A plébániai és egyéb közösségi alkalmak, fakultatív hittanok nem tarthatók meg. A csoportok sem a plébánián, sem a Közösségi Házban nem jöhetnek össze ezekben a hetekben. 

- A Plébániai Iroda továbbra is működik, azonban áttértünk a telefonos ügyintézésre. Kérjük, hogy az irodát a hivatali időben a 76/487-501 számon szíveskedjenek hívni, és telefonon megkapnak minden információt minden üggyel kapcsolatban. Az irodai időt és a telefonszámot megtalálják a www.foplebania.hu honlapunkon is.

- Szentmiseszándékot beíratni szintén vagy telefonon lehet irodai időben, vagy a sekrestyében a szentmisék után.

4. Az Advent során hétfőtől szombatig reggel hat órakor hajnali miséket (Rorate) tartunk a Nagytemplomban. Ezekben a hetekben reggeli hét órás mise nem lesz. A hajnali misék alatt gyónási lehetőség van.

5. Közeleg az év vége. Hálásak vagyunk mindazoknak, akik befizették már egyházi hozzájárulásukat ebben az esztendőben. Akik viszont még nem tették meg, kérem, szíveskedjenek pótolni december végéig! Az erre szolgáló csekket a templomban a kisasztalon találhatjuk. Befizethető átutalással is vagy a sekrestyében a szentmisék után.

Idén is készültek plébániánk részéről kis értesítő levelek, melyhez az egyházi hozzájárulás befizetésére szolgáló csekket is mellékeltünk. Kérjük, hogy aki teheti, szíveskedjék elvinni belőle többet, és bedobni katolikus, de templomba nem járó ismerősei, szomszédai, rokonai postaládájába! Hálásan köszönjük.

A karácsonyi időszak szentmiséi a Nagytemplomban

December 24-én csütörtökön karácsonyi éjféli mise nem lesz a kijárási tilalom miatt. Azonban délután fél négykor egy kis énekes irodalmi műsor, majd karácsony előesti szentmise lesz a Nagytemplomban. A templomot este fél hatkor bezárjuk.  

December 25-én, pénteken reggel hét órakor, de. 9 és fél 11 órakor, valamint este 18 órakor lesznek karácsonyi ünnepi szentmisék.

Dec. 26-án szombaton, Szent István vértanú ünnepén reggel hétkor, de. 9-kor, 11-kor, valamint este 18 órakor lesznek ünnepi szentmisék.

Dec. 27-én Szent Család vasárnapja lesz, reggel hétkor, de. 9-kor és fél 11-kor, valamint este 18 órakor lesznek szentmisék.

Dec. 31-én csütörtökön, Szilveszter napján este17 órakor lesz az év végi hálaadó szentmise.

– Január 1-jén pénteken, Újév napján Szűz Mária Istenanyaságának kötelező ünnepe van. Reggel hétkor, de. 9-kor és fél 11-kor, valamint este 18 órakor lesznek ünnepi szentmisék. Január elsején a fél 11-es szentmisét követően az esti 18 órás szentmiséig szentségimádás lesz.

Az első pénteki beteglátogatásokat január 8-a péntekre tesszük át.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház