Április 23. kedd, Béla
Hírek, események 2020. december 23. 18:18

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

December 25. – Karácsony ünnepe

1. A hét ünnepei a következők:

- Szombaton Szent István első vértanú ünnepe.

- Vasárnap a Szent Család ünnepe lesz.

2. A Koronavírus miatt a Püspöki Konferencia a következőket írta elő:

- Nyilvános szentmiséket tarthatunk templomainkban, azonban aki idős kora, krónikus betegségei vagy egyéb súlyos ok miatt veszélyeztetve érzi magát, felmentést kap a kötelező részvétel alól. A fél 11-es misét vasárnaponként és ünnepeken ismét online közvetítjük.

- Kötelező a szentmisék és egyéb szertartások alatt az orrot és szájat egyaránt eltakaró szájmaszkot használni!

- Áldoztatásnál kérjük, hogy szíveskedjenek kézbe áldozni! 

 - Szíveskedjenek a templomban megtartani a biztonsági távolságot!

- Kérjük ezen kívül a kihelyezett kézfertőtlenítők használatát.

- Esküvők, keresztelők tarthatók, de csak a legszorosabb rokonság (szülők, keresztszülők, testvérek) jelenlétében.

- A Plébániai Iroda továbbra is működik, azonban áttértünk a telefonos ügyintézésre. Kérjük, hogy az irodát a hivatali időben a 76/487-501 számon szíveskedjenek hívni, és telefonon megkapnak minden információt minden üggyel kapcsolatban. Az irodai időt és a telefonszámot megtalálják a www.foplebania.hu honlapunkon is.

- Szentmiseszándékot beíratni szintén vagy telefonon lehet irodai időben, vagy a sekrestyében a szentmisék után.

- A két ünnep között az iroda dec. 28-29-30-án délután 15 óráig, 31-én Szilveszter napján pedig délig lesz elérhető.

3. Közeleg az év vége. Hálásak vagyunk mindazoknak, akik befizették már egyházi hozzájárulásukat ebben az esztendőben. Akik viszont még nem tették meg, kérem, szíveskedjenek pótolni! Az erre szolgáló csekket a templomban a kisasztalon találhatjuk. Befizethető átutalással is vagy a sekrestyében a szentmisék után. Hálásan köszönjük.

4. A karácsonyi időszak szentmiséi a Nagytemplomban

December 25-én, pénteken reggel hét órakor, de. 9 és fél 11 órakor, valamint este 18 órakor lesznek karácsonyi ünnepi szentmisék.

Dec. 26-án szombaton, Szent István vértanú ünnepén reggel hétkor, de. 9-kor, 11-kor, valamint este 18 órakor lesznek ünnepi szentmisék.

Dec. 27-én Szent Család vasárnapja lesz, reggel hétkor, de. 9-kor és fél 11-kor, valamint este 18 órakor lesznek szentmisék.

Dec. 31-én csütörtökön, Szilveszter napján este17 órakor lesz az év végi hálaadó szentmise.

– Január 1-jén pénteken, Újév napján Szűz Mária Istenanyaságának kötelező ünnepe van. Reggel hétkor, de. 9-kor és fél 11-kor, valamint este 18 órakor lesznek ünnepi szentmisék. Január elsején a fél 11-es szentmisét követően az esti 18 órás szentmiséig szentségimádás lesz.

Az első pénteki beteglátogatásokat január 8-a péntekre tesszük át.

5. Kérjük, hogy azok a jegyespárok, akik a jövő évben szeretnének egyházi házasságot kötni templomainkban, szíveskedjenek bejelentkezni lehetőleg az év első két hónapjában a plébánián, hogy a jegyes felkészítésről és egyéb tennivalókról idejében tudjuk tájékoztatni őket! Hálásan köszönjük. 

6. Hálásan köszönöm mindazok munkáját, akik az advent során és a karácsonyi ünnepek alatt bármivel, bárhogyan segítették plébániánk, templomunk ünnepi szolgálatát. A paptestvérek, a diakónus, a Képviselőtestület, a Benedictus Kórus, az ifjúsági énekkar, a kántorok, a ministránsok, a hitoktatók, a plébánián dolgozó adminisztrátorok, a sekrestyések, templomtakarítók, felolvasók, templomőrök, a Közösségi Házban dolgozók, a közösségek vezetői, tagjai, és minden munkatársunk életére Isten gazdag áldását kérem.

Kívánunk mindenkinek áldott, békés karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag, boldog új esztendőt.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház