Július 18. csütörtök, Frigyes
Hírek, események 2020. december 24. 11:33

Megkezdte nagyszabású karácsonyi ebédosztását a Wojtyla Ház

Képgaléria
Megkezdte nagyszabású karácsonyi ebédosztását a Wojtyla Ház
Szenteste napjától egészen január 1-ig tart a Wojtyla Barátság Központ hagyományos karácsonyi ebédosztási programja, melynek keretében a népkonyha támogatói, munkatársai és önkéntesei kilenc napon át déltől 13 óráig vendégül látják Kecskemét város szegényeit. A helyszín a járványhelyzet miatt ezúttal rendhagyó: a főtér helyett az Egressy utca 5/b. szám alatti szociális intézményben várják a szervezők a rászorultakat. A kiszolgálás a főbejáratnál történik. (Fotók: Mátyus István)

Az alkalmat dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester beszéde nyitotta. Kecskemét város képviseletében kifejtette:

– A mai napra feloldották ugyan a kijárási tilalmat, de mindenkit arra biztatok, óvatosan és lehetőleg minél kisebb körben ünnepelje a karácsonyt. Mindezt azért, hogy az egészségügyi rendszer képes legyen elviselni a rendkívüli nyomást, ami alá helyeződött. Vegyük ezt akkor is komolyan, ha mi magunk esetleg kevésbé vagyunk veszélyeztetve, vagy már átestünk a fertőzésen. Itt is a védőintézkedések betartásával történik az ebédek kiosztása. Remélem, jövőre már egészen más körülmények között találkozhatunk. Bent az otthonban, ahol újra együtt élvezhetjük a házigazdák gondoskodó szeretetét, ami ugyan most is megvan, de sokkal mostohább körülmények között.

Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója bemutatta a Vöröskereszt jelenlévő munkatársait: Lipóthné Komjáti Andrea megyei igazgatót és Tóth Orsolya önkéntest, akik ruhaneműket, gyerekjátékokat, szaloncukrot és mandarint hoztak a nélkülözőknek.

– Az a mondás járja, hogy a boldogsághoz vezető út megköveteli, hogy az ember jó példát mutasson. Jómagam szeretnék boldog lenni, ehhez kívánok másoknak jó példával szolgálni – fogalmazott Lipóthné Komjáti Andrea a Wojtyla vezetőjének érdeklődésére, aki előzetesen arról faggatta a vöröskeresztes tisztségviselőt, miért vállalta, hogy részt vesz a népkonyha „Betlehemi karácsony Kecskeméten” elnevezésű ünnepi programsorozatában.

Jobb adni, mint kapni – végül e szavakkal köszöntötte a jelenlévőket Farkas P. József.

Az ebédet Feczák László görögkatolikus parókus áldotta meg.

A nap főtámogatója a Városföldi Polgármesteri Hivatal volt Veszelka Mihály vezetésével. Az egyszer használatos zárható műanyag edényekben felszolgált étel – zöldborsós csirketokány tésztával – a két legendás főzőpáros, Domján Balázs és Nagy Ervin szakácstudományának köszönhetően főtt készre a karitatív létesítmény udvari bográcsában.

A „Királyi Szakácsok” pedig kétszáz adag mákos gubával jártak kedvében a hírös város elesettjeinek.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok