Július 18. csütörtök, Frigyes
Hírek, események 2020. december 25. 21:15

Karácsonyi adomány Kecskeméten – Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr köszöntője

Képgaléria
Karácsonyi adomány Kecskeméten – Prof. Dr. Kásler Miklós miniszter úr köszöntője
Karácsony első napján Prof. Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások miniszterének adományait és ünnepi üdvözletét adta át a rászorulók számára Balogh Andrea Johanna, az EMMI főosztályvezetője Farkas P. József által vezetett Wojtyla Háznak. A miniszteri karácsonyi köszöntőt és a főosztályvezető szavait áhítattal hallgatták a megjelentek, majd átvették az adományokat, maszkokat és női-férfi ruhaneműket. A mai adomány szervezését koordinálta Tőzsér Judit, a rászorulók állandó támogatója. A december 25-i ebédet Varga László kecskeméti vállalkozó ajándékozta, melyet Hodánics Tamás református lelkipásztor igeolvasása előzött meg. Prof. Dr. Kásler Miklós levelében a következőket írta:

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!

Ősi magyar hagyományainknak és keresztény gyökereinknek ugyanaz az alapja: a szeretet. Ennek a határtalan szeretetnek a megnyilvánulásaként teremtette meg Isten a világot, majd ettől a szeretettől vezérelve küldte a földre egyetlen Fiát, aki megváltást hozott az emberiségnek. Ez a szeretet vezérelte Szent Istvánt a keresztény magyar állam megalkotásában, Szent Erzsébetet, amikor árvaházat és kórházat alapított, betegeket ápolt, Boldog Batthyány-Strattmann Lászlót, a szegények orvosát, Boldog Salkaházi Sára vértanút, aki a második világháború pusztításai közepette saját életét feláldozva mentette üldözöttek százait.

Ebből a szeretetből alakult ki többi alapértékünk: a tisztelet, a tisztesség, a szolidaritás, az alázat, a felelősségvállalás, a gondoskodás, az elesettek segítése. A történelem folyamán, a kezdetektől egészen a mai napig, a magyar társadalom többsége mindig jelesre vizsgázott, amikor embertársainkon kellett segíteni.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Gondolkozzunk el egy kicsit a Karácsony valódi jelentésén. A Karácsony a szeretet, a család, az élet, és a lelkünkben mélyen gyökerező hit ünnepe. Gondoljunk azokra a honfitársainkra, akiknek életkörülményei nem teszik lehetővé, hogy gondtalanul élhessék át a Karácsony csodáját. Ha nekik segítünk, egyben saját magunkon is segítünk, és Karácsony ünnepén tiszta lelki békére lelhetünk, tudva azt, hogy mások számára is széppé tettük az ünnepet.

Az év minden napján, de különösen Karácsonykor, az elmélyülés idején jussanak eszünkbe Krisztus Urunk szavai: „Éhes voltam, és adtatok ennem. Szomjas voltam, és adtatok innom. Idegen voltam, és befogadtatok. Nem volt ruhám, és felruháztatok. Beteg voltam, és meglátogattatok. Börtönben voltam, és fölkerestetek. (...) Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek.”

Mindnyájuknak áldott, szeretetteljes Karácsonyt kívánok!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok