Július 18. csütörtök, Frigyes
Hírek, események 2020. december 26. 19:12

Szeretetebéd Rehák Róbert és családja támogatásával

Képgaléria
Szeretetebéd Rehák Róbert és családja támogatásával
Hosszú évek alatt hagyománnyá lett a Wojtyla Barátság Központ háza táján, hogy Rehák Róbert Kecskemétről elszármazott, Budapesten élő vállalkozó és családja jócskán kiveszi részét, ami a karácsonyi főtéri ebédosztások finanszírozását illeti. Idén Krisztus születése ünnepének második napján étkeztették Rehákék Kecskemét város szegényeit, a járványhelyzet miatt rendhagyó módon a Wojtyla népkonyha főbejáratánál. Király József önkormányzati képviselő pedig bejglivel kedveskedett az elesetteknek. (Fotók: Mátyus István)

A szociális intézmény elé érkező rászorultakat Király József fogadta.

– Ezt a sorsközösséget a hit és szeretet tartja össze. Egyformának születünk ugyan, de utána mássá leszünk, anyagiakban is. Ilyen téren sokan vélik úgy, hogy az élet értelmét a tárgyi javak felhalmozása adja. Ugyanakkor mennyivel másabb, ha valaki saját örömét, boldogságát a szeretetben találja meg. A valódi gazdagság ez, és az itt jelenlévők ebben sokaknak példát mutatnak. A legnagyobb érték a béke és szeretet, ami a szívünkben lakozik és összeköt minket. Ha ez megvan bennünk, nagy baj nem lehet – hangoztatta a képviselő, aki emellett reményét fejezte ki, hogy Isten kegyelméből és hit által túljut a világ a koronavírus-járványon.

A Miatyánkot és az asztali áldást Burányi Roland atya, római katolikus lelkipásztor vezetésével mondták el a megjelentek.

A Rehák család jóvoltából bácskai rizseshúst szolgáltak fel a Wojtyla Ház munkatársai, önkéntesei, Király József és Roland atya tevékeny közreműködésével.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok