Március 29. péntek, Auguszta
Hírek, események 2020. december 31. 23:38

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

December 31. – Szilveszter, Újév

1. A hét ünnepei a következők:

- Szombaton Nagy Szent Vazul és Nazianzi Szent Gergely ünnepe.

- December 6-án szerdán Urunk megjelenése, Vízkereszt ünnepe.

- December 10-én vasárnap Urunk megkeresztelkedésének ünnepe.

2. A Koronavírus miatt a Püspöki Konferencia a következőket írta elő:

- Nyilvános szentmiséket tarthatunk templomainkban, azonban aki idős kora, krónikus betegségei vagy egyéb súlyos ok miatt veszélyeztetve érzi magát, felmentést kap a kötelező részvétel alól. A fél 11-es misét vasárnaponként és ünnepeken ismét online közvetítjük.

- Kötelező a szentmisék és egyéb szertartások alatt az orrot és szájat egyaránt eltakaró szájmaszkot használni!

- Áldoztatásnál kérjük, hogy szíveskedjenek kézbe áldozni! 

 - Szíveskedjenek a templomban megtartani a biztonsági távolságot!

- Kérjük ezen kívül a kihelyezett kézfertőtlenítők használatát.

- Esküvők, keresztelők tarthatók, de csak a legszorosabb rokonság (szülők, keresztszülők, testvérek) jelenlétében.

- A Plébániai Iroda továbbra is működik, azonban áttértünk a telefonos ügyintézésre. Kérjük, hogy az irodát a hivatali időben a 76/487-501 számon szíveskedjenek hívni, és telefonon megkapnak minden információt minden üggyel kapcsolatban. Az irodai időt és a telefonszámot megtalálják a www.foplebania.hu honlapunkon is.

3. Elérkezett az év vége. Hálásak vagyunk mindazoknak, akik befizették egyházi hozzájárulásukat ebben az évben. Akik viszont még nem tették meg, kérem, szíveskedjenek pótolni! Az erre szolgáló csekket a templomban a kisasztalon találhatjuk. Befizethető átutalással is vagy a sekrestyében a szentmisék után. Hálásan köszönjük.

4. Január 6-án szerdán Szeretetláng engesztelés lesz a Nagytemplomban.

5. Az újévi és vízkereszti időszak szentmiséi a Nagytemplomban.

– Január 1-jén pénteken, Újév napján Szűz Mária Istenanyaságának kötelező ünnepe van. Reggel hétkor, de. 9-kor és fél 11-kor, valamint este 18 órakor lesznek ünnepi szentmisék. Január elsején a fél 11-es szentmisét követően az esti 18 órás szentmiséig szentségimádás lesz.

- Január 6-a, Vízkereszt ünnepe kötelező ünnep. Reggel 7 órakor, 8 órakor és este hat órakor lesznek szentmisék templomunkban.

6. Kérjük, hogy azok a jegyespárok, akik a jövő évben szeretnének egyházi házasságot kötni templomainkban, szíveskedjenek bejelentkezni lehetőleg az év első két hónapjában a plébánián, hogy a jegyes felkészítésről és egyéb tennivalókról idejében tudjuk tájékoztatni őket! Hálásan köszönjük. 

7. Plébániánk főbb statisztikai adatai:

Keresztelés: 241, tavaly 366.

Elsőáldozás 117, tavaly 119.

Bérmálás 65, 48 fiatal,17 felnőtt.  Tavaly 60, 45 fiatal, 15 felnőtt.

Házasságkötés 76, tavaly 87.

Temetés: 396, ebből 197 férfi, 199 nő. Szentségekkel ellátva 50. Tavaly: 401, ebből 162 férfi, 239 nő. Szentségekkel ellátva: 73.

9. Hálásan köszönöm mindazok munkáját, akik az elmúlt év során segítették plébániánk, templomunk munkáját. A paptestvérek, a diakónus, a Képviselőtestület tagjai, a Benedictus Kórus, az ifjúsági kórus,  ministránsok, kántorok, a hitoktatók, a plébánián dolgozó adminisztrátorok, a sekrestyések, templomtakarítók, felolvasók, templomőrök, a Közösségi Házban dolgozók, a közösségek vezetői, tagjai életére Isten gazdag áldását kérem.

Kívánunk mindenkinek Istentől áldott, boldog új esztendőt.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház