Április 23. kedd, Béla
Hírek, események 2021. január 10. 20:47

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – József atya heti hirdetése a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Finta József plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetést kedves olvasóinknak:

Január 10. – Urunk megkeresztelkedése

1. A hét ünnepei a következők:

- Pénteken Remete Szent Pál emléknapja lesz.

2. A Koronavírus miatt a Püspöki Konferencia által előírt és sokszor hirdetett templomi korlátozások továbbra is érvényben vannak.

- A Főplébániai Irodán a telefonos ügyintézésre tértünk át. Kérjük, hogy az irodát a hivatali időben a 76/487-501 számon szíveskedjenek hívni! Az irodai időt és a telefonszámot megtalálják a www.foplebania.hu honlapunkon is.

3. Hálásak vagyunk mindazoknak, akik egyházi hozzájárulásukat befizették az elmúlt évben. Akik viszont még nem tették meg, kérem, szíveskedjenek pótolni, illetve természetesen befizethető már az idei évre is. Az erre szolgáló csekket a templomban a kisasztalon találhatjuk. Befizethető átutalással is vagy a Nagytemplom sekrestyéjében a szentmisék után. Az egyházi hozzájárulás minimális összege évek óta nem változott, és a nehéz helyzetre való tekintettel most sem változtatunk rajta. Szeretettel kérjük azonban, hogy aki teheti, támogassa jelentősebb mértékben a templomaink és a Plébánia működését! A szentmisék, szertartások stóladíja sem változik ebben az esztendőben. A szentmiseszándékokat a sekrestyében a szentmisék után is be lehet íratni és be lehet fizetni. Hálásan köszönünk minden támogatást és segítséget.

 

4. Január 17-én vasárnap du. 15 órakor szentmise lesz a Barátok templomában Szent Filoména tiszteletére. Szeretettel várjuk a híveket.

 

5. Kérjük, hogy azok a jegyespárok, akik az idei évben szeretnének egyházi házasságot kötni templomainkban, szíveskedjenek bejelentkezni lehetőleg az év első két hónapjában a plébánián, hogy a jegyes felkészítésről és egyéb tennivalókról idejében tudjuk tájékoztatni őket! Hálásan köszönjük. 

6. Házszenteléseket lehet kérni, ha valaki igényli és az egészségügyi szabályok megtartásával le tudjuk bonyolítani. Ez azt jelenti, hogy csak olyan házakba megyünk, ahol biztosan nincsen fertőző beteg, illetve a szájmaszk használata és a kellő távolságtartás megoldható. Az ebéd- és vacsora meghívások jó szándékát hálásan köszönjük, de a jelenlegi helyzetben nem fogadhatjuk el. A házszentelések igényét kérjük, hogy vagy a sekrestyében jelezzék minél előbb névvel, címmel és telefonszámmal a szentmisék után, vagy pedig telefonon az Irodán! A konkrét időpontot a megadott telefonszámon személyesen megbeszéljük a jelentkezőkkel. Az év eleji házszenteléseket legkésőbb február 13-ig szeretnénk befejezni.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház