Április 24. szerda, György
Hírek, események 2021. május 4. 16:28

Weninger Bt. – A befőzés forradalma

Weninger Bt. – A befőzés forradalma
Befőzőautomaták, aszalók, ivólékészítők, lekvárfőzők és melegentartók, kiegészítők, meggy- és szilvamagozók, Kochstar edények és sütőtepsik, hámozók… Egyebek mellett e konyhai eszközök jelentik a kerekegyházi Weninger Bt. termékkínálatának legjavát. Németországi gyártású termékeik forradalmasítják az otthoni befőzést és egyéb konyhai munkát – vallja Weninger Konrád ügyvezető, akivel vállalkozása történetéről beszélgettünk. (Fotó: Mátyus István)

– Hogyan jellemezné a kezdeteket?

– A Weninger Bt. 1995-ös alapítása óta 100%-os hazai tulajdonban lévő családi vállalkozásként működik. Kezdetektől fogva célunk, hogy Magyarországon is megismertessük a tartósítómentes befőzés egyszerűbben kivitelezhető, egészséges módját, akár cukor hozzáadása nélkül. Hazánkban elsőként fogtunk bele a befőzőautomaták és ivólékészítők forgalmazásába. 1998-ban kerestem fel a német gyártót. 2009-ben közös megállapodást kötöttünk, és azóta WENINGER márkanév alatt forgalmazzuk a nyugat-németországi Drensteinfurtban előállított, szigorú minőségi követelményeknek megfelelő háztartási készülékeket. Lezárt dobozokban érkeznek hozzánk a termékek, mi csak annyit teszünk hozzá, hogy magyar nyelvű címkével látjuk el az egyébként professzionális minőségű csomagolást.

– Termékpalettájuk gerincét a befőzőautomaták adják…

– Azonos űrtartalmú, egységesen 27 literes készülékeket forgalmazunk nyolcféle kivitelben, ennek megfelelően különböző árfekvésben. A berendezések esetében véleményem szerint azért beszélhetünk forradalmi újításról, mert az évszázados gyakorlattól eltérően az otthoni befőttek készítésénél teljesen elhagyható a tartósítószer, és cukor hozzáadása sem szükséges. Csupán az időt és a hőmérsékletet kell beállítani a háziasszonynak, ezen túlmenően a befőzés folyamata teljesen automatikus.

– Mi jelenti a legnagyobb kihívást a cég számára?

– Az új ügyfelek felkutatása, ugyanis termékeink a kiemelkedően jó minőség okán egyhamar nem szorulnak cserére. Élettartamuk használattól függően elérheti akár a húsz esztendőt is. Aki egyszer megvásárolja valamelyik gyártmányunkat, nagyjából ennyi ideig nem lesz gondja vele, így újat sem fog vásárolni. Ezzel párhuzamosan a szervizigény lényegében elhanyagolható.

– Mennyi befőzőautomatát értékesítettek idáig? Szállítanak exportra is?

– Mintegy 40 ezer darab ilyen készülék talált eddig gazdára általunk. A Weninger márkajelzésű német termékekkel külföldön leginkább Romániában, Szlovákiában és Horvátországban lehet találkozni.

– A jótékonyság terén szintén erős elkötelezettséggel bír…

– Évtizedekre visszanyúló kapcsolatot tudhatok magaménak Farkas P. József úrral, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatójával. Keresztény meggyőződésem és a szeretet köt a népkonyhához, valamint annak százhúsz tagot számláló sorsközösségéhez. Az Istenbe vetett hit gyermekkorom óta elevenen él bennem. Szüleim munkaszeretetre neveltek, és arra, hogy mindenért hálás legyek, melyet odafentről kapok. Amit Isten ad nekem, azt adom tovább. Én csupán közvetítő vagyok.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!