Március 29. péntek, Auguszta
Hírek, események 2021. május 5. 13:52 | Szerző/forrás: .

Zombor Gábor osztott ebédet a Wojtyla Házban

Képgaléria
Zombor Gábor osztott ebédet a Wojtyla Házban
Dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő szerda délelőtt tiszteletét tette a Wojtyla Barátság Központban, ahol az épület előtt köszöntötte a népkonyhára érkező szegényeket, majd felhívta figyelmüket az oltás fontosságára, valamint a népegészségügyi előírások betartására. Végül melegételt szolgált fel a szegényeknek egy „névtelen” felajánló jóvoltából. (Fotók: Mátyus István)

A politikust régi jó ismerősként fogadta a sorsközösség. Farkas Pál wojtylás munkatárs „tiszteletbeli családtagként” említette személyét, hiszen hosszú évek óta segíti munkájukat mind képviselőként, mind magánemberként. A karácsonyi adventi ebédosztás támogatóinak oszlopos tagja, de évközben is többször ellátogat a népkonyhára.

Farkas Pál jó hírt osztott meg dr. Zombor Gáborral. Elmondta: égi segítőjük, névadójuk II. János Pál pápa – polgári nevén Karol Wojtyla – az elmúlt esztendőben is oltalmába fogadta őket. A sorsközösség 120 tagja, valamint a munkatársak közül eddig senki sem kapta el a koronavírust, senkin nem mutatkoztak a betegség tünetei.

A honatya ennek kapcsán felhívta a figyelmet: továbbra is vigyázzon mindenki magára. A koronavírus borzalmas betegség, ezt közvetlen közelről is megtapasztalta orvosként. Most némi lazítás tapasztalható, de a járvány még korántsem múlt el. Az egészségügyi előírásokat mindenki változatlanul tartsa be. Bizakodását fejezte ki, hogy karácsonykor újból mindannyian együtt lehetünk. Rá a továbbiakban is számíthat a szociális intézmény.

Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító-igazgatója érdeklődött, politikusként, orvosként hogyan élte meg az elmúlt egy évet. Zombor Gábor elmondta, sokszor óriási izgalomban voltak egy-egy intézkedés kapcsán. Vajon megfelelő irányba mozdul-e a járványgörbe. Az idő azonban őket igazolta. Beszéde végén mindenkit arra ösztönzött, vegye fel az oltást, amennyiben még nem tette meg. Utána pedig figyeljen oda a védőintézkedésekre. Jó hír, hogy a tapasztalat azt mutatja, ha valaki az oltás mellett is elkapja a vírust, sokkal enyhébbek a tünetei, és kórházba sem feltétlenül kerül.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok