Április 25. csütörtök, Márk
Hírek, események 2021. május 10. 13:16

Újra ebédlőben fogadja gondozottjait a Wojtya Ház

Képgaléria
Újra ebédlőben fogadja gondozottjait a Wojtya Ház
Humoros kapunyitó színi produkció keretében hétfőn ismét megnyitotta ajtaját a Wojtyla Barátság Központ a város szegényei előtt. (Fotók: Tódor Norbert)

A népkonyha helyiségeit a koronavírus-járvány miatt tavaly november óta nem vehették igénybe a rászorultak. A szociális intézmény fenntartói eddig a főbejáratnál terítették meg a szegények böjtös asztalát. Itt vehették át ebédjüket a nélkülözők.

A „műsort” ételosztást megelőzően Farkas Pál, a népkonyha programszervező munkatársa adta elő a kapuban, Szabó Sándor tárogatóművész közreműködésével, aki az „előadás” közben népi dallamokat csalogatott ki hangszeréből a szociális intézmény újbóli megnyitásának örömére.

Az utcán várakozó szegényeket Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója köszöntötte, reményét kifejezve, hogy a járványhelyzet alakulása további lezárásokat már nem tesz szükségessé. Egyúttal hangsúlyozta, a karitatív létesítmény működése minden tekintetben megfelel a jogszabályi követelményekben, ennél fogva a gondozottak kizárólag védettségi igazolvány felmutatásával léphetnek az épületbe. Akik nem vették igénybe az oltakozás lehetőségét, fél 1-kor vehetik át ebédjüket a főbejáratnál.

A hétfői ételosztás támogatója, Farkas Gábor Ybl-díjas építészmérnök Tamási Áron székely magyar író szállóigévé lett gondolatával szólította meg az utcán várakozókat, miszerint „azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne”. – Kívánom, mindenki érezze magát otthon e házban, melyet évekkel ezelőtt romos állapotából hoztunk fel közös erővel a mai színvonalára – fogalmazott.

Farkas Gábor jóvoltából rakott kelkáposztát, kenyeret és süteményt fogyaszthattak a város elesettjei.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok