Július 31. szombat, Oszkár | EUR: 357; USD: 300; CHF: 331
Hírek, események 2021. június 19. 15:22

Ötszáz darab palacsintával kedveskedtek a wojtylásoknak

Képgaléria
Ötszáz darab palacsintával kedveskedtek a wojtylásoknak
Rádi Tivadar és felesége, Sallai Ildikó, valamint leányuk egy mobil palacsintasütő utánfutó „fedélzetén” fogadta a Wojtyla Barátság Központ gondozottjait szombat délben a népkonyha főbejáránál. A helyszínen éttermi minőségű palacsintával nyújtottak valódi gasztronómiai élményt a szociális intézmény szegényeinek. (Fotók: Tódor Norbert)

A palacsinta parti híre váratlanul érte az ebédosztásra érkezetteket, meglepetésnek szánta ugyanis a jótékonysági eseményt Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója, aki közvetlenül ételosztás előtt jelentette be a gondozottaknak az örömteli fejleményt. Azonban mégis sejthették, hogy készülőben van valami, hiszen a Wojtyla önkéntesei királyi ruhába öltözve köszöntötték a sorsközösség tagjait.

– Csak fesztiválokon sütünk palacsintát, mert valamiképpen beleszerelmesedtünk ebbe a tevékenységbe. Tehát nem pénzért tesszük, hanem inkább csak hobbiból sütjük Magyarország legjobb palacsintáját, immáron három esztendeje. Az ötlet onnan származott, hogy feleségemmel buzgó fesztivállátogatók vagyunk, és időközben úgy döntöttük, mi is szolgálni szeretnénk valahogy a magyar társadalmat. Valami finomat, laktatót akarunk nyújtani a fesztiválozóknak, ami ráadásul gyorsan elkészül – mondta egyszerre hat palacsinta sütése közben Rádi Tivadar, aki sokak számára bizonyult látásból ismerősnek, mert – mint bemutatkozásából kiderült – a kecskeméti Alföld Áruházban üzemelteti képkeretező vállalkozását, felesége pedig gyógypedagógus, logopédus.

A házaspár Gundel minőségű alapanyagokból készíti palacsintáit. Mint elmondták, jó érzéssel tölti el őket a lekváros, fahéjas vagy éppen kakaós finomságra várakozók látványa, mert „imádjuk, ahogyan majszolják a még tűzforró palacsintákat”.

Hozzátették, ha idejük engedi, szívesen segítenek másokon, hiszen „profilunkba bőven belefér a jótékonykodás, ami csak szándék kérdése, mint minden a világon”.

– Egy település óvodásait, iskolásait pillanatok alatt el tudjuk látni nagymennyiségű palacsintával, akár egy falunapon is – hangsúlyozta sütés közben Rádi Tivadar, miközben hitvestársa és leánygyermekük „kézbesítették” a palacsintákat a sorban álló nélkülözőknek.

Végül az is kiderült, hogyan szereztek tudomást Rádiék a Wojtyla Házról. – Farkas P. Józsefet régóta ismerem. Legutóbb az uszodában találkoztunk. Ott került szóba annak gondolata, hogy a nagysikerű „Nem adom fel!” karitatív rendezvény után a Wojtyla Házban is rendezzünk karitatív célú palacsintasütést, melynek keretében minden rászoruló annyit ehet, amennyi belefér – fogalmazott Rádi Tivadar, aki családtagjai közreműködésével összesen mintegy ötszáz darab édes finomságot szolgált fel nehezebb sorsú embertársainak.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok