Április 25. csütörtök, Márk
Hírek, események 2021. július 10. 21:36 | Szerző/forrás: hiros.hu

A reményteljesebb jövőért a zene erejével

Képgaléria
A reményteljesebb jövőért a zene erejével
Jótékonysági koncerttel gyűjtöttek a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központ javára Radics Sándor cimbalomművész és zenésztársai szombaton este a Hotel Három Gúnár és Rendezvényház kerthelyiségében. A koncertesten fellépett Roby Lakatos, a Hegedűs Együttes és Radics Gigi is.

Karol Wojtyla tiszteletére jótékonysági koncertet szerveztek a Három Gúnár Hotel kerthelyiségében szombaton este. Radics Sándor cimbalomművész, az est szervezője elmondta, hogy a jótékonykodás számára és zenész barátainak nem új dolog. Radics Sándor vezetése alatt közel 10 éve jótékonykodnak Kecskeméten. Gyűjtöttek már a kórház koraszülött osztályának vagy a nagytemplom felújítására is. Kiemelte, a cél, hogy a résztvevők jól érezzék magukat és elfelejtsék a pandémia okozta stresszt és nehézségeket, szórakozzanak miközben egy jó célt segítenek.

Az esemény fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, védnöke pedig Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester volt. Az eseményen a város nevében Lévai Jánosné önkormányzati képviselő mondott megnyitó beszédet, amiben megköszönte Radics Sándor városért tett munkáját, majd kiemelte a zene és az ének fontosságát is.

A szabadtéri rendezvény nagy sikernek örvendett, ezt az is bizonyítja, hogy nemcsak Kecskemétről érkeztek vendégek, hanem Hajdúszoboszlóról, Orosházáról is.

Mindenféle műfajból csendültek fel dallamok az est folyamán, megszólaltak klasszikus művek, jazz átiratok, filmzene átiratok, Kodály-művek, így mindenki megtalálta a számára tetsző, lélekgyógyító muzsikát.

Olyan sztárvendégek léptek fel, mint Roby Lakatos hegedűvirtuóz, Radics Sándor Magyar Köztársasági Érdemkereszttel kitüntetett Guinness-rekorder mestercimbalmos vagy Radics Gigi énekesnő, aki az est előtt elmondta:

„Azért jöttem ide ma, mert általában a jótékonysági ügyek mellé oda szoktam állni, ha azt érzem, hogy szívemet-lelkemet bele tudom rakni. A másik pedig, amiért elfogadtam a meghívást, hogy Radics Sándor kért meg, hogy jöjjek el.

A harmadik pedig az, hogy nagyon rég muzsikáltunk már színpadon, vagyis most már szerencsére elindultak a koncertek, de nagyon hiányzott már, hogy a színpadon álljunk, muzsikáljunk a zenészekkel, örömzenéljünk. Ez nem is a hagyományos értelemben vett munka, én ezt úgy fogom fel, hogy örülök, hogy itt lehetek és jól érezhetjük magunkat együtt. Együtt a kollegákkal és a közönséggel."

Gigi azt is elmondta, hogy úgy állította össze a műsorát, hogy saját dalok is legyenek benne, és olyan dalok is, amiket ismerhet a közönség.

A jótékonysági esten Radics Gigi, Radics Sándor és Roby Lakatos egy különleges produkció keretében adták elő a New York, New York című dalt. Az est folyamán fellépett még Leskowsky Laura énekművész és a Hegedűs Együttes is.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Karol Wojtyla