Április 27. szombat, Zita
Hírek, események 2021. szeptember 1. 22:44

A lakiteleki Hungarikum Ligetbe látogattak a wojtylások

Képgaléria
A lakiteleki Hungarikum Ligetbe látogattak a wojtylások
A Wojtyla Barátság Központ szervezésében, a Népfőiskola Alapítvány támogatásával a lakiteleki Hungarikum Ligetben látta vendégül a kecskeméti népkonyha gondozottjait Lezsák Sándor, az alapítvány kuratóriumának elnöke. A nehézsorsú emberek előzetesen a Tőserdő természeti szépségeiben gyönyörködtek. (Fotók: Tódor Norbert)

A Hungarikum Ligetben Hágen Ádám, a Népfőiskola munkatársa fogadta az érkezőket. A Széchenyi-teremben rövidfilm segítségével ismerkedtek a vándorok a helyszín nyújtotta lehetőségekkel.

– Az „értékek kikötője”, a Hungarikum Liget egy különleges tér, ahol megannyi szellemi táplálék és lelki felüdülés várja a nyitott szívvel érkezőket. Nem csak az épület-együttes termeiben helyet kapó kiállításokon, de a liget minden szegletéből a magyar múlt öröksége, a nemzeti és keresztény panteon nagyjai köszönnek vissza. A pihenés, a szórakozás, a tartalmas kikapcsolódás minden lehetősége adott az ide látogató vendégek számára – fogalmazott Hágen Ádám, mielőtt a vetítővásznon megjelentek az imázsfilm képkockái.

A bemutatót követően bejáráson vettek részt a látogatók, melynek során lábukkal is érintették a Hungarikum Liget impozáns objektumait. A szemle után pedig finom ebéddel kedveskedtek a vendéglátók Kecskemét szegényeinek.

A testet-lelket felüdítő kulturális kalandtúra a Gyarmati Dezső Tanuszodában önfeledt fürdőzéssel ért véget.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Nyugdíjas klub