Március 29. péntek, Auguszta
Hírek, események 2021. október 11. 12:09

Fotótárlat nyílt a Wojtyla Házban

Képgaléria
Fotótárlat nyílt a Wojtyla Házban
El Camino de Santiago – Zarándoklat képekben és gondolatokban címmel fényképkiállítás nyílt a Wojtyla Barátság Központban. Az azonos címet viselő kötet társszerzője, Polner Tamás keretbe foglalt fotóit tekintheti meg hétfőtől az érdeklődő nagyközönség a népkonyha Pintér József-termében. (Fotók: Mátyus István)

A hétfő délelőtti megnyitón Lévai Jánosné tanácsnok, önkormányzati képviselő köszöntötte a megjelenteket. Beszédében a magyar zarándokútvonalakra hívta fel a figyelmet, kiemelve: sokan azért indulnak útnak, mert van kiért, miért imádkozni. Komoly lelkierőt igényel az elindulás, hiszen több száz kilométer megtételekor időjárási viszontagságokkal is számolni kell. Az El Caminot követően ugyanakkor véglegesen megváltozik a zarándok személyisége. Akik pedig megmaradnak a keresztény értékek mellett, minden nehézség, tragédia ellenére Isten áldása kíséri egész életüket – tette hozzá.

Sinkó András, a Poliext Kft. kereskedelmi igazgatója aktív zarándok, mindmáig háromszor járta végig az El Caminot.

– Amikor gyalogosan eljut valaki Santiago de Compostelába, a Szent Jakab-katedrális elé, szem nem marad szárazon. Azonban a hangsúly mégsem a megérkezésen, hanem az úton van. Jómagam Isten iránti hálám jeléül indultam el. A kezdeti napok rendkívül megterhelőek. Az első 300 kilométer fizikailag merít ki, a második 300 kilométer a monotonitásról szól, ezekkel szemben a harmadik 300 kilométernél már a lélek megvilágosodása jut főszerephez. Amiért megyek, arra nem biztos, hogy választ kapok, de egy biztos: nem ugyanolyan emberként térek haza, mint amilyen előtte voltam – fogalmazott Sinkó András, aki az életre szóló tanulságokat ekként határozta meg:

Pályafutásunk során küzdünk a minél nagyobb anyagi jólétért, miközben elfelejtünk élni. A zarándoklat során végérvényesen kiderül, a kevés is bőven elég. Az ima és a hálaadás pedig mindenkor meghozza gyümölcsét. A test mindig annyit bír el, amennyit a lélek parancsol neki. Nincs annál kellemesebb érzés, mint rájönni: sokkal jobb adni, mint kapni. És soha nem az a fontos, mekkora az ember háza, hanem hogy mekkora boldogság lakozik benne.

Az esemény házigazdáit és vendégeit Sulyok Ferenc, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. vezérigazgatója is megtisztelte jelenétével, aki Bekőné Polner Katalin, a KEFAG Zrt. Juniperus Parkerdészetének erdészeti igazgatója – Polner Tamás fotós nővére – társaságában érkezett a Wojtyla Ház Pintér József-termébe.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája