Április 19. péntek, Emma
Hírek, események 2021. október 14. 13:16

Dr. Fülöp Tamás rektor és munkatársai a Wojtyla Házban

Képgaléria
Dr. Fülöp Tamás rektor és munkatársai a Wojtyla Házban
A Neumann János Egyetem rektora, dr. Fülöp Tamás és a társaságában érkezett dr. Sági Norberta oktatási rektorhelyettes, valamint Árvai Zoltán kommunikációs vezető átfogó képet nyújtott a wojtylásoknak a felsőoktatási intézményben folyó oktatási tevékenységről. Beszámolójukban az elmúlt esztendők nagyarányú fejlesztéseit is érintették. (Fotók: Mátyus István)

– A tudásalapú társadalom szükségszerűvé teszi a felsőoktatás létét, ám a mi feladatkörünk nem csupán az edukációra terjed ki. Diákjainkat olyan ismeretek befogadására is felkészítjük, melyek nem biztos, hogy iskolapadban megszerezhetők – fogalmazott bevezetőjében Fülöp Tamás.

Hozzátette, intézményük fenntartását nemrégiben a Neumann Egyetemért Alapítvány vette át, mint vagyonkezelő, mely biztosítja a működéshez szükséges feltételeket. Az Információs és Technológiai Minisztériummal kötött legutóbbi megállapodás pedig jelentősen növeli a finanszírozási keretet. Az egyetem képzési kínálata három tudományterületre terjed ki: a műszaki-informatikai, a kertészeti és vidékfejlesztési, valamint – legújabban – a gazdaságtudományi karra.

Dr. Sági Norberta egyéb hivatali teendői mellett azon fáradozik, hogy minél több ismeretterjesztő előadás szolgálja Kecskemét és vonzáskörzete lakosságát, vagyis az egyetemen nem csupán hallgatói jogviszonnyal rendelkező fiatalok képzése folyik, figyelmük az idősebb korosztályra is kiterjed, iskolai végzettségtől függetlenül. A programkínálatot kiállítások teszik teljessé – derült ki a rektorhelyettes szavaiból. Aki külön kiemelte a Hírös Szabadegyetem programsorozatot, melynek keretében kéthetente szerdán 17 órai kezdettel a Cédrusnet Egyesülettel karöltve változatos ismeretterjesztő előadásokkal várják a tanulni vágyókat. Emellett olyan országos kiterjedésű kezdeményezésekben is részt vesznek, mint nyáron a Múzeumok Éjszakája, illetve szeptemberben a Kutatók Éjszakája. A Tanítsunk Magyarországért program keretében az egyetem hallgatóinak bevonásával hátrányos helyzetű általános iskolai tanulóknak segítenek a tananyagok elsajátításában.

Árvai Zoltán részletesen bemutatta a gazdaságtudományi kar új épületét, mely a 21. század minden igényét kielégíti. Kijelentette, olyan egyetemet akarnak szervezni, amely nem csupán felsőoktatási intézményként funkcionál, szolgáltató közösségi tér is egyben, ahová bárki betérhet, akit tudásszomja erre indít, és még egy finom süteményt is elfogyaszthat a földszinti cukrászdában.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája