Március 28. csütörtök, Gedeon, Johanna
Hírek, események 2021. december 11. 14:09

Kásler Miklós üzenetben köszöntötte a wojtylásokat

Képgaléria
Kásler Miklós üzenetben köszöntötte a wojtylásokat
Hagyományosan minden évben december közepén továbbítja karácsonyi üdvözletét prof. dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége számára. Az ünnepi gondolatokat Balogh Andrea Johanna, az EMMI főosztályvezetője tolmácsolta a népkonyha szegényeinek. (Fotók: Tódor Norbert)

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának első embere egyúttal hasznos ajándékkal – egy-egy párnával – kedveskedett a gondozottaknak. Az adományt idén is a kecskeméti származású Balogh Andrea Johanna sajtófőnök adta át a rászorultaknak.

A miniszter karácsonyi üzenetében az egymás iránti jóságot emelte ki. Köszöntőjét egy idézettel zárta, mely ekképpen hangzott:

„Minden emberen segítsünk, ne nézzük, kicsoda, elég az az egy ok, hogy ember.” (Marcus Tullius Cicero)

Balogh Andrea Johanna az ajándékok átadása után meggyújtotta a harmadik adventi gyertyát a szociális-közművelődési intézmény étkezdéjében.

Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója invitálására Polgár Peti zenés humorista, énekes-dalszerző emelte az esemény fényét, dalaival vidám hangulatot teremtve az elesettek soraiban.

Közös imádságot és Oskolás János versmondását követően Polgár Peti osztotta ki saját főztjét, százhúst adag gombás csirkemellet tészta körettel. A rendkívül gazdag ízvilággal jellemezhető menü Pavlovics István kecskeméti vállalkozó anyagi támogatásával kerülhetett a szegények böjtös asztalára.

A vasárnapi hidegcsomagok a Tassi Polgármesteri Hivatal felajánlása révén jutottak el a nélkülözőkhöz.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok