Április 19. péntek, Emma
Hírek, események 2021. december 14. 15:17

A Wojtyla Ház karácsonykor ismét vendégül látja a város szegényeit

A Wojtyla Ház karácsonykor ismét vendégül látja a város szegényeit
A Wojtyla Barátság Központ december végén hagyományosan kibővíti a népkonyhai ellátottak körét. Ennek megfelelően a karácsonyi időszakban nem szükséges előzetes regisztráció a csoportos szociális étkeztetés igénybevételéhez. Az idei programsorozatról kérdeztük Farkas P. Józsefet, a tizenhatodik esztendeje működő karitatív létesítmény alapító-igazgatóját. (Fotó: Mátyus István – archív)

– Mire számíthatnak idén Kecskemét elesettjei, ha a Wojtyla Háztól kérnek segítséget?

– Felajánlóink karácsony környékén rendszerint a szokásosnál is bőkezűbbek. Magától értetődően ilyenkor sokkal erőteljesebben ég a szeretet, az együvé tartozás lángja, egyben utat tör magának az ajándékozás nemes tradíciója. Nincs ez másként idén sem, pedig támogatóink – másokhoz hasonlóan – mindmáig nehéz napokat élnek át. A különféle egészségügyi korlátozások kedvezőtlenül befolyásolják a társas kapcsolatokat, ráadásul a koronavírus-járvány a szakértők szerint tartogat még negatív meglepetéseket. Mindezek ismeretében különös örömmel tölt el bennünket, hogy a körülmények kedvezőtlen alakulása ellenére változatlanul számíthatunk adományozóinkra, sőt, még inkább, mint máskor. A teljesség igénye nélkül a Sheraton Hotel, a Sasfészek Étterem, a Bakos és Társai Bt., a Kecskeméti Református Egyházközség, a Rotary Club és a Piarista Plébánia, valamint Leviczky Cirill, a Kecskeméti Szakképzési Centrum kancellárja és munkatársai, Balogh Károly helvéciai polgármester, Héjjas János, a Chicken Food Kft. tulajdonosa egyaránt gazdagítja a felajánlók népes táborát – hogy csak néhány nevet említsek közülük.

– Korábban év végén Kecskemét főterén osztott ebédet a Wojtyla Barátság Központ. Idén hol juthatnak melegételhez a rászorultak?

– A vírushelyzetre tekintettel népkonyhánk Egressy utca 5/b. szám alatti étkezdéjében szolgálunk napi betevővel nélkülöző embertársaink számára Szenteste napjától január 1-jéig bezárólag, minden nap 12 órai kezdettel. Ekkor a széchenyivárosi Hírös Grill Étterem, Varga László vállalkozó és családja, Rehák Róbert budapesti vállalkozó és családja, a Vacsi Kft. vezetősége, Garaczi Margó és családja, a HolloGasztro Kft., az OTP Bank Nyrt., a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet, valamint a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány ajándékoz meg minket gondoskodó szeretetével, mely egy-egy adag finom étel formájában jelenik meg a szegények böjtös asztalán. A jótékonysági programsorozat megvalósulásához Király József vállalkozó, önkormányzati képviselő, Cornélia Rückriegel német anyanyelvű írónő, valamint a Hamilló Pékség, a tiszakécskei Fejedelmi Pékség, valamint a Szenteste Alapítvány is jelentős mértékben hozzájárul. Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke személyes adományával gazdagítja a felajánlások sorát. A történelmi keresztény egyházak lelkészei ebédindító igei szolgálattal nyújtanak lelki táplálékot a megjelentek számára. Karácsony második napján pedig dr. Bábel Balázs Kalocsa-Kecskemét érseke köszönti az étkezdében sorakozókat. Városunk tehát nem hagyja magára a bajban megkeseredetteket, a szomorú szívűeket. Annál inkább, mert – az imént felsoroltakon kívül sok-sok más adományozó mellett – Szemereyné Pataki Klaudia polgármester asszonyt is a támogatóink között tudhatjuk.

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok