Április 23. kedd, Béla
Hírek, események 2021. december 24. 13:39

Megkezdte nagyszabású karácsonyi ebédosztását a Wojtyla Ház

Képgaléria
Megkezdte nagyszabású karácsonyi ebédosztását a Wojtyla Ház
Szenteste napjától egészen január 1-ig tart a Wojtyla Barátság Központ hagyományos karácsonyi ebédosztási programja, melynek keretében a népkonyha támogatói, munkatársai és önkéntesei kilenc napon át déltől 13 óráig vendégül látják Kecskemét város szegényeit. A helyszín a járványhelyzet miatt ezúttal rendhagyó: a főtér helyett az Egressy utca 5/b. szám alatti szociális intézményben várják a szervezők a rászorultakat. A kiszolgálás az étkezdében történik. (Fotók: Mátyus István)

A fennkölt alkalmat Farkas Pál, a Wojtyla Ház programszervező munkatársa nyitotta meg, majd dr. Jeney Gábor soltvadkerti plébános lépett a nagyközönség elé biblikus gondolataival. Hangsúlyozta: karácsonykor a szeretet megtestesítője, Jézus Krisztus világra jöttét ünnepeljük, mely kiváló lehetőséget kínál mindenki számára, hogy egyen egyenként teret engedjünk a szeretetnek.

Mindeközben a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezetének jelenlévő munkatársai szaloncukrot, narancsot, valamint ruhaneműt, gyerekjátékokat és szájmaszkot osztottak a betérők számára Lipóthné Komjáti Andrea megyei igazgató vezetésével.

A december 24-ei ebédosztást Zsákai Viktor, a széchenyivárosi Hírös Grill Étterem tulajdonosa és családja támogatta. Az eseményen két gyermekük, Lara és Zolika is köszöntötte a nehézsorsú embereket.

Az ünnepi menüt – rántott szeletet petrezselymes burgonya körettel, savanyú uborkával – Fricska Csaba főszakács és Joszt Henrik séfhelyettes sütötte készre konyhai csapatuk tevékeny közreműködésével. Az ebéd mellé csokoládé szelet és üdítőital is dukált a szegényeknek. Emellett Félegyházi kenyér, „élelmiszerbankos” sütemény és – Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. tulajdonosa felajánlásával – banán is került az elesettek böjtös asztalára.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok