Április 27. szombat, Zita
Hírek, események 2021. december 28. 13:28

Garaczi Margó és családja szolgált Kecskemét szegényeinek az ötödik napon

Képgaléria
Garaczi Margó és családja szolgált Kecskemét szegényeinek az ötödik napon
December 28-án immáron ötödik napjához érkezett a Wojtyla Barátság Központ nagyszabású ételosztási akciója, melynek keretében naponta több száz rászorult juthat melegételhez az Egressy utca 5/b. szám alatti népkonyha épületében. A szociális étkeztetés igénybevételéhez nem szükséges előzetes regisztráció, csupán evőeszközt és szájmaszkot kell hozniuk magukkal a nélkülözőknek. (Fotók: Mátyus István)

Kedden Garaczi Margó és családja tisztelte meg felajánlásával Kecskemét elesettjeit a Magyarországi Önzetlen Szolgálati Központ nevében. A déli 12-től 13 óráig tartó karitatív ebédosztás alkalmával ízletes székelykáposztát szolgált fel a nemes lelkű hölgy az intézmény munkatársaival, önkénteseivel karöltve. Az ünnepi fogást a P&P Pékáru Kft. bejgli adománya, valamint Félegyházi kenyér, csokoládé szelet és szaloncukor tette teljessé.

Előzetesen Farkas Pál, a Wojtyla Ház programszervezője és Garaczi Margó köszöntötte a nehézsorsú embereket. Az adományozó hangsúlyozta: „Arra kérem önöket, hogy őrizzék meg szívükben a hitet. Ha imádsággal kelnek és fekszenek, a Jóisten is ott lesz önökkel”.

Isten Igéjét Kis János evangélikus lelkipásztor hirdette az étkezdében helyet foglalók számára. – Jézus elhozta közénk Isten szeretetét, amit egyszerre kell adni és elfogadni – hangoztatta a lelkész, majd felolvasta Túrmezei Erzsébet Ahol ránk Jézus vár című versét:

Valami mindig vár.
Hol munka, lárma, hajsza,
hol a mindennapok küzdelme, harca,
hol keservek és kísértések,
próbák, bukások és szenvedések,
hol csend, csend, csend…
Kívül?
Vagy bent:
Valami mindig vár.

S Valaki mindig vár.
Mert Jézus mindig, mindenütt ott van.
Ott a zajban, a mindennapokban,
küzdelmekben és feladatokban,
ott szenvedésben és kisértésben,
hogy felemeljen, őrizzen, védjen,
hogy tanácsoljon, segítsen, áldjon,
átvigyen tűzön és akadályon,
új erőt adjon új kegyelemben.

Mindenütt mindig vár,
de százszorosan vár ránk – a csendben!

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok