Április 25. csütörtök, Márk
Hírek, események 2022. január 1. 13:56

Újév napján befejeződött a Wojtyla Ház nagyszabású karácsonyi ebédosztása

Képgaléria
Újév napján befejeződött a Wojtyla Ház nagyszabású karácsonyi ebédosztása
December 24. és január 1. között mintegy kétezer adag melegételt, valamint különféle édes finomságokat osztottak ki a Wojtyla Barátság Központ támogatói, munkatársai és önkéntesei az Egressy utcai népkonyha épületében. A családias jellegű alkalmakat a történelmi egyházak lelkészeinek biblikus gondolatai gazdagították. (Fotók: Mátyus István)

Kecskemét szegényei január 1-jén vehették igénybe utoljára korlátlan számban, regisztráció nélkül a karitatív létesítmény szolgáltatásait. A zárónapon dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő kívánt boldog új esztendőt a jelenlévőknek. Dr. Finta József, a Nagytemplom plébánosa köszöntőjében Jézus Krisztus önzetlen, gondoskodó szeretetére hívta fel a rászorultak figyelmét. A világ Megváltója mai szóval kifejezve hajléktalanként született. Amije volt, azért megdolgozott, ráadásul javait megosztotta másokkal. Legyünk így is Krisztushoz hasonlatosakká – hangoztatta a plébános atya.

A nélkülözők újévi ebédjét Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke adományozta a Lakiteleki Népfőiskola Alapítvány jóvoltából, annak elnökeként. A jótékonysági akció eredményességéhez a Szenteste Alapítvány is jelentős mértékben hozzájárult.

A felajánlóknak köszönhetően lencsegulyás rotyogott a szociális intézmény udvari bográcsában a legendás főzőpáros, Domján Balázs és Nagy Ervin keze munkájának, valamint önkéntesek aktív közreműködésének köszönhetően. Az ünnepi menüt a tiszakécskei Fejedelmi Pékség mákos- és diós bejglije tette igazán teljessé. A wojtylás gondozottak vasárnapi hidegcsomagjában kenyér és konzerv kapott helyet. A „kézbesítésben” dr. Zombor Gábor úgyszintén jeleskedett.

A kilencnapos programsorozat ezúttal is elérte célját. Az ünnepi időszakban senki sem maradt éhen, aki a népkonyha pártfogását kérte és igénybe vette.

A december 24-ei ebédosztást Zsákai Viktor, a széchenyivárosi Hírös Grill Étterem tulajdonosa és családja támogatta.

Mindeközben a Magyar Vöröskereszt Bács-Kiskun Megyei Szervezetének munkatársai szaloncukrot, narancsot, továbbá ruhaneműt, gyerekjátékokat és szájmaszkot osztottak a betérők számára Lipóthné Komjáti Andrea megyei igazgató vezetésével.

Karácsony első napján hagyományosan Varga László, az Ízfaktor Kft. ügyvezetője és családja felajánlásával juthattak élelemhez a szűkölködők.

A Jézus születése ünnep másnapján Rehák Róbert budapesti vállalkozó, valamint családja vette védőszárnyai alá a hírös város ínségeseit.

A negyedik alkalom hősei a Vacsi Kft. tulajdonosai, nevezetesen Zahorecz Jánosné, Németh Csaba és Szász Donát voltak.

Garaczi Margó és családja szolgált ebéddel az ötödik napon.

Következőleg a Hollogasztro Kft. ügyvezető-tulajdonosa, Holló Tibor biztosította a megjelentek napi betevőjét. Emellett Cornelia Rückriegel német anyanyelvű írónő felajánlásával sütemény és szaloncukor került az étkezdében sorban állók tálcájára.

Szilvesztert megelőzően az OTP Bank Nyrt. nyújtott segítő jobbot a nehézsorsú embereknek. Király József önkormányzati képviselő pedig Hamiló-rétessel kedveskedett csütörtökön és pénteken a hátrányos helyzetűeknek.

Az óév utolsó pillanataiban a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet újból tanúbizonyságát adta a hívőközösség nagylelkűségének.

A Wojtyla Ház ezúton fejezi ki szívből jövő háláját támogatóinak, önkénteseinek és annak a sok-sok magánszemélynek, akik a karácsonyi ünnepkörben adományaikkal vagy akár imádságaikkal hozzájárultak az elmúlt kilenc nap minden öröméhez.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok