Július 17. szerda, Elek, Endre
Hírek, események 2022. január 27. 13:19

Farsangoztak a Wojtyla Házban

Képgaléria
Farsangoztak a Wojtyla Házban
A mosolynak, nevetésnek, felhőtlen örömnek jutott ma főszerep a Wojtyla Barátság Központ étkezdéjében. Ebédosztás előtt ugyanis farsangi mulatságban lehetett részük a népkonyha gondozottjainak, akik az eseményt maguk szervezték, a karitatív szervezet munkatársainak csupán a kijelölt zeneszámokról, valamint hangtechnikáról kellett gondoskodniuk. (Fotók: Farkasné Pásztor Jolán)

A műsor két, alkalomhoz illő verssel indult Jónás Piroska önkéntes tolmácsolásában, majd a farsangi népszokások eredetéről hallhatott néhány gondolatot a közönség.

Időközben a program össznépi táncmulatsággá fajult az Ördögből angyal lehetnék, a Kalapom csurgóra, a Gedeon bácsi és a Táncolj cigánylány, valamint a Jagdlieder dallamára. Volt, aki bohócnak, fodrásznak, ördögnek öltözött, és akadt, aki tiroli vadász jelmezt öltött magára. Mosoly fakadt még azok arcán is, akik lábai ez alkalommal megálljt parancsoltak.

Mindemellett a résztvevők köszöntötték Kispatakiné Szénási Melinda önkéntest, aki rövidesen születésnapját ünnepli.

Végezetül a résztvevők megemlékeztek Petőfi Sándor születésének közelgő 200. évfordulójáról. Ez alkalomból hangzott el Petőfi Sándor Pál-napkor című verse, mely – mint Farkas P. József, a Wojtyla Ház alapító-igazgatója tájékoztatott – Kecskeméten íródott.

Amikor a vigasság kissé alábbhagyott, kezdődhetett az ebédosztás, mely csütörtökön a keceli Pintér család jóvoltából vált élő valósággá. Az adományozók képviseletében Pintérné Farkas Csilla fogalmazta meg üdvözlő szavait.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!