Március 29. péntek, Auguszta
Hírek, események 2022. február 1. 13:18

Rózsafüzér-imádság és Csiszér László énekes-gitáros előadása a Wojtyla Házban

Képgaléria
Rózsafüzér-imádság és Csiszér László énekes-gitáros előadása a Wojtyla Házban
Új vallási programsorozat vette kezdetét kedden a Wojtyla Barátság Központban. A népkonyha egyik kedves, elkötelezett önkéntese heti rendszerességgel rózsafüzér imádságot tart a rászorultaknak, havonta egyszer énekes- és gitárkísérettel. (Fotók: Mátyus István)

Berta Beáta a közelmúltban költözött Kecskemétre. Aktivistaként vállalta, hogy minden kedden, ebédosztás előtt rózsafüzért imádságot tart a népkonyha szegényeinek. Első alkalommal – ma délelőtt – bemutatta önmagát, arról a nehéz életútról beszélt, mely Istenhez vezette. Komoly gondokkal küzdött, majd padlóra került. Két évvel ezelőtt egy soproni fiatal pap tanította meg számára a rózsafüzér imádságot, mely segített neki felállni a mélypontról.

A fiatal aktivista hozzátette: mindenkit naponta érnek negatív hatások, a szegénység, a kétségbeesés mindezt csak felerősíti, és egyre távolabb viszi Istentől. Ezért is fontos az Úrba vetett hit, mely sokaknak segített már. Ő maga szintén jó példa erre. Emellett a Szűzanya szerepét is kiemelte. 

Beáta nem érkezett egyedül. Ismerőse, Csiszér László országos hírű keresztény énekes vállalta, hogy havonta egyszer énekével, gitárjátékkal és tanúságtételével, rövid evangelizációjával kíséri az eseményt.

A Kecelen élő, négycsaládos énekes hatalmas örömmel, jókedvvel vezette fel műsorát. Gitárjátékkal társa, Váradi Tibor kísérte.

Csiszér László Erdélyben született. Húsz éve a keresztény könnyűzene képviselője. Nemcsak hazánkban, hanem a határainkon túl is gyakran ad koncertet. Emellett a Szent András Evangélikus Iskolában tanít.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája