Július 17. szerda, Elek, Endre
Hírek, események 2022. február 15. 16:42

Múltidéző tárlat nyílt a Petőfi Népe régi fotóival

Képgaléria
Múltidéző tárlat nyílt a Petőfi Népe régi fotóival
Domus áruház, Wesselényi utcai játékbolt, épülő széchenyivárosi panellakások, tanyai iskolából hazafelé gyalogló kisdiákok, dohányszüret, főtéren közlekedő autók, régi Ikarus buszok… és még sorolhatnánk, mi mindent fedezhetünk fel a kecskeméti Magyar Fotográfiai Múzeum napokban megnyílt tárlatán, a régi Petőfi Népés képek által.

A Megyei Körkép 70+ című kiállítás a Petőfi Népében egykoron megjelent fotókkal hívja időutazásra a nosztalgiázókat. Ahogyan a cím is utal rá: Kecskemét és a megye mindennapjait idézik fel a hetvenes-nyolcvanas évekből származó riportfotográfiák. A kurátorok több ezer képből válogatták ki azt a 89-et, melyet a közönség március 18-áig tekinthet meg a Magyar Fotográfiai Múzeumban.

A kiállításon látható képeket a Petőfi Népe munkatársai, illetve külső fotósok készítették egykoron. Név szerint: Gábris Elek, Kanyó Ferenc, Kovács János, Kozák Albert, Méhesi Éva, Opauszky László, Pásztor Zoltán, Radó Gyula, Straszer András, Szabó Ferenc, Szilágyi Mihály, Tóth István, Tóth Sándor, Walter Péter.

Az élménygazdag kiállítást Frankó János, az izsáki Off Road-Bázis Kft. ügyvezető-tulajdonosa, a Wojtyla Barátság Központ lelkes támogatója is megtekintette.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!