Július 17. szerda, Elek, Endre
Hírek, események 2022. május 18. 09:21 | Szerző/forrás: hiros.hu

Szobrot kap Benkó Zoltán

Szobrot kap Benkó Zoltán
Benkó Zoltán, egykori vízműigazgató szobrának ünnepélyes felavatására kerül sor május 25-én (szerdán), 14 órakor, a róla elnevezett szabadidőközpont főbejáratánál. Az esemény nyilvános, minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Benkó Zoltán, az Észak-Bács-Kiskun Megyei Vízmű Vállalat egykori vízműigazgatójáról - bár szakmájában igen eredményes volt, a vízmű (és a vízi sportok megalapozása) sokat köszönhet tevékenységének - nagyon keveset tudunk. De egyet biztosan: hogy neki köszönhetjük a vízmű dombot, melyet a mellette lévő csónakázó tó kotrásakor kitermelt földből emeltek 1976 és 1986 között. A domb megépítése az ő ötlete volt, és aktívan részt vett az építkezés irányításában és szervezésében is.

Munkásságának eddig egyetlen dologgal állítottak emléket: róla nevezték el a szabadidőközpontot, melynek központi eleme a 49 méter magas domb, valamint a horgásztó. A Benkó Zoltán Szabadidőközpont ma már egyet jelent az egészséges élettel, a hobbisportokkal, a kecskeméti emberek színes és kalandos kikapcsolódásával.

Eddig kellett várni arra, hogy az egykori vízműigazgató "kézzelfogható" emléket kapjon, de ez az idő is elérkezett, mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!