Július 17. szerda, Elek, Endre
Hírek, események 2022. május 18. 13:16

Wojtyla 102 – Névadójukra emlékeztek a wojtylások

Képgaléria
Wojtyla 102 – Névadójukra emlékeztek a wojtylások
Szent II. János Pál születésének 102. évfordulójára emlékezett a Wojtyla Barátság Központ sorsközössége. A szerdai ünnepségen felidézték az egyházfő életét, örökérvényű gondolatait. A megemlékezés koszorúzással zárult. (Fotók: Mátyus István)

A szociális intézmény táján régi hagyomány, hogy a rászorultak megemlékeznek a névadó, Karol Wojtyla, azaz Szent II. János Pál pápa születésnapjáról, aki 1920. május 18-án született a lengyelországi Wadowicében.

A népkonyha épülete előtt megtartott ünnepségen Farkas Pál, a Wojtyla Ház munkatársa méltatta elsőként a néhai lengyel egyházfőt.

A köszöntők sorát Lévai Jánosné tanácsnok asszony, önkormányzati képviselő nyitotta, aki felidézte a pápa életútját, példaértékű munkásságát.

„A nemzet csak akkor remélhet jobb jövőt, ha polgárai képesek közös erőfeszítéssel felelősséget vállalni a közjóért" – egyebek mellett ezzel a Szent II. János Pál pápától származó gondolatokkal köszöntötte a jelenlévőket. Emellett az egyházi méltóság másik három híres jelmondatát is felidézte: Totus Tuus, Egészen a tiéd, Ne féljetek!

– Ne féljünk, mert a félelem a gonosz lélektől van. A bizalom, a remény, a hit, ezek Istentől vannak. Az Úr lelke a szeretet, a bizalom, a hit, a kibontakozás, a győzelem lelke. E szavakkal is biztatta a jelenlévőket ezekben a nehéz hónapokban. A végén pedig arra biztatott mindenkit, fogjanak össze, és teremtsük meg együtt a boldogabb magyar jövőt – fogalmazott továbbá.

Áldást dr. Jeney Gábor soltvadkerti plébános mondott.

A szerdai ünnepség koszorúzással zárult.

A műsor hangulatát a Kodály Iskola Aurin Leánykarának énekei emelték, Durányik László karnagy vezetésével. A Wojtyla kiemelt patrónusa, a keceli Pintér Műveket vezető Pintér családot ezúttal a szintén keceli Király család képviselte, akik tiszteletük jeléül szintén koszorút helyeztek el a pápa szobránál.

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!