Március 29. péntek, Auguszta
Hírek, események 2022. július 5. 12:29

Piarista intézményvezető a Wojtyla Házban

Képgaléria
Piarista intézményvezető a Wojtyla Házban
Mikulás Domonkos, a kecskeméti Piarista Gimnázium, Kollégium, Általános Iskola és Óvoda igazgatója kedd délelőtt látogatott a Wojtyla Barátság Központba, ahol a Wojtyla Akadémia programsorozat keretében ismeretterjesztő előadással szolgált a szociális és közművelődési intézmény gondozottjai számára. (Fotók: Mátyus István)

Amint Mikulás Domonkos elmondta, a piarista nevelés eszményét kívánják megvalósítani oktatási intézményeikben, a hit és tudomány egysége jegyében. Oktató-nevelő munkájuk során kiemelt céljuk a 21. századi kompetenciák fejlesztése, hogy tanulóik később maradéktalanul megállják helyüket a mindennapi élet forgatagában. Ennek megfelelően döntő hangsúlyt fektetnek az idegennyelv- és Informatikai ismeretek tanítására, a problémamegoldó készség, valamint a csapatszellem kialakítására.

Elhangzott továbbá, hogy Ausztrália kivételével minden kontinensen működnek piarista iskolák, noha Európában a szerzetesrend mostanság visszaszorulóban van. Kontinensünkön csupán Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Spanyolországban és – csekély mértékben – Ausztriában, valamint Olaszországban tartanak fenn tanintézeteket.

Kecskeméten négy szerzetes és nyolcvan-kilencven világi pedagógus biztosítja a gyerekek oktatását. Diákjaik jövője érdekében komoly hangsúlyt fektetnek a modern technológiák alkalmazására, valamint a nemzetközi kapcsolatok fejlesztésére, illetve a kölcsönösség talaján más iskolákkal is szívesen együttműködnek.

A kecskeméti piaristák mindemellett templomi szolgálatot egyaránt ellátnak. Saját plébániát tartanak fenn a belvárosban, és a Czollner téri Szent Erzsébet templom úgyszintén az ő kezelésükben áll.

Az alkalmat közös imádság zárta.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája