Április 19. péntek, Emma
Hírek, események 2022. július 11. 12:26

Memóriatréning a Wojtyla Házban

Képgaléria
Memóriatréning a Wojtyla Házban
Magyarországon Kecskemét városa elsőként és ez idáig egyedülállóan dolgozott ki települési szintű demencia programot. A szakemberek újszerű eszközökkel és videókkal segítik az érintetteket. A családok, hozzátartozók, önkéntesek felkészítéséhez és tanulásának támogatásához elkészült a részletes képzési tematika és a kapcsolódó digitális tananyag is. Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Piaristák terén található központi épületében pedig tavaly szeptemberben megnyílt egy kivételes Memória Pont is. Erről számolt be a Wojtyla Házban az intézmény két munkatársa, Molnárné Hegyi Eszter és Szécsényi Regina. (Fotók: Mátyus István)

A demencia az agyi funkciók megváltozásához kapcsolódó tünetcsoport, amelyet rövidtávú memóriazavar, gondolkodás- és viselkedésbeli elváltozások, valamint a mindennapokhoz szükséges képességek romlása jellemez. Kecskemét lakossága a többi nyugati városhoz hasonlóan egyre idősödik, és egyre emelkedik a demencia kórképpel küzdők száma is.  

Kecskemét Megyei Jogú Város Közgyűlése 2019 júniusában fogadta el a Város Idősödési és Idősügyi Koncepcióját, ami kinyilvánítja, hogy Kecskemét a demenciával élő lakosait befogadó és támogató közösséggé, demensbarát várossá kíván válni.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Szegények Akadémiája