Április 27. szombat, Zita
Hírek, események 2022. október 3. 20:18

A Hegedűs együttes muzsikált ebédosztás előtt

Képgaléria
A Hegedűs együttes muzsikált ebédosztás előtt
A 40 éves Hegedűs együttes zenélt hétfőn a Wojtyla Barátság Központ étkezdéjében. A vidám dallamokat hallva akadt olyan rászorult is, aki hirtelenjében táncra perdült. (Fotók: Mátyus István)

A Wojtyla Barátság Központ Assisi Szent Ferenc emléknapja alkalmából ünnepi programsorozatot szervezett, melynek egyik elemeként hétfőn ebéd előtt Kezemet nyújtom címmel az idén 40 esztendős Hegedűs együttes nyújtott át egy-egy dallamcsokrot a sorsközösség számára, ily módon is demonstrálva: Isten gondoskodó szeretete örök!

A népkonyhán étkező szegények több magyar és székelyföldi népdalt hallhattak a Hegedűs Együttes tolmácsolásában. Elsősorban vidámabb hangulatúakat, ám volt szomorú hangvételű is, mely éppúgy a népdalok sorába tartozik.

Hegedűs Zoltán alapító elmondta: fiatalokat, idősebbeket egyaránt tanít, munkája során nagy hangsúlyt fektet a székelyföldi dalokra, hiszen határainkon túl Székelyföldön él a legtöbb magyar. Ha szeretnénk velük kapcsolatot tartani, akkor fontos, hogy ismerjük a kultúrájukat.

Az ismert zenész Kodály Zoltánt is idézte, akinek híres mondása szerint a zene felszabadítja a lelket. Elmesélte, ez őrá is nagyon igaz, hiszen ha rossz passzban van, a zenét hívja segítségül. Most azonban jól érzi magát, a napokban tért haza szeretett Dunája mellől, ahol hosszú időt tölt minden évben. Horgászik, és motoros ladikjával rója a vizet, imád a természet közelében lenni.

A Hegedűs Együttes vidám műsora nagy sikert aratott a szegények körében, akik jó ismerősként fogadták a népszerű zenészeket. Egy hölgy még táncra is perdült, többen pedig énekelték az ismert dallamokat, vagy ujjukkal az asztalt ütögették.

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!