November 30. szerda, Andor, András
Hírek, események 2022. október 4. 18:17 | Szerző/forrás: baon.hu

Idén is adományoztak kályhát a rászorulóknak a Wojtyla Házban

Képgaléria
Idén is adományoztak kályhát a rászorulóknak a Wojtyla Házban
Hat szociálisan rászoruló részére adtak át ugyanennyi kályhát kedden a Wojtyla Barátság Központban. A meleget adó tüzelőberendezéseket vállalkozók és magánszemélyek ajánlották fel a nélkülözők számára Assisi Szent Ferenc napja alkalmából. (Fotók: Mátyus István – Alföldi Civil Napló)

Jánosi István önkormányzati képviselő köszöntötte a jelenlévőket. Hangsúlyozta, hogy mindig segíteni kell azokat, akik nehéz helyzetbe kerültek, s ez napjainkban, a háborús helyzetben és az energiaválság idején különösen igaz. – Ez a mostani esemény is azt mutatja, hogy hazánkban és városunkban is működik a társadalmi szolidaritás, és aki teheti, segítségére siet azoknak, akik erre rászorulnak – mondta Jánosi István, megköszönve a felajánlók gesztusát.

Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány kuratóriumi elnöke is megköszönte a felajánlásokat. – Az ilyen alkalmak arra valók, hogy tudják, léteznek olyan emberek, akik segítségre szorulnak, hangoztatta.

Azokról kell gondoskodnunk, akik nem szólnak, nem kérik a segítséget, mert szégyellik szegénységüket. Márpedig a szegénység nem szégyen, hanem állapot, amiből nekünk, többi embernek kötelességünk kisegítenünk a nélkülözőket – nyomatékosította Horváth Attiláné, hozzátéve: csak akkor vagyunk embernek nevezhetők, ha észrevesszük a szenvedést, és azokat az embereket, akik segítségre szorulnak és megteszünk mindent, hogy nekik is jó legyen.

A kályhákat Gulyás István, a Kiskunfélegyházi Malom Kft. tulajdonosa, Balassa Sándor, Király József önkormányzati képviselő, Füredi András, a Füredi Kft. ügyvezetője, Slonszki Attila, a Plan Zrt. ügyvezetője, valamint dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési- és Jánosi István önkormányzati képviselő magánemberként ajánlotta fel a rászorulóknak.

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok