Április 24. szerda, György
Hírek, események 2022. október 18. 12:03 | Szerző/forrás: hiros.hu

Forrásom - Bemutatták Finta atya könyvét

Képgaléria
Forrásom - Bemutatták Finta atya könyvét
Bemutatták dr. Finta József érseki helynök, a Kecskeméti Nagytemplom plébánosának közelmúltban megjelent Forrásom című kötetét. A könyv elmélkedésekből, történetekből áll, mely igazi lelki táplálék, forrás lehet a hétköznapokban.

Nagy volt az érdeklődés szombat este dr. Finta József „Forrásom” című kötetének bemutatóján, az Érseki Helynökség nagytermében. Az eseményen Vereb István a Laudetur Kiadó alapítója, ügyvezetője, a kötet kiadója a könyvbemutatón beszélgetett Józsi atyával a könyvről, és annak tartalmáról.

A kiadványban 55 írás található, melyben Finta atya, elmúlt 10 év során összegyűlt, egyházi ünnepekhez, vasárnapokhoz kapcsolódó bibliai elmélkedéseiből, prédikációiból olvashatunk.
A kötet nem egy regény, inkább lelkigyakorlatnak fogható fel, amely a Szentíráson alapulva, elmélkedéseken, történeteken át elmélyülésre készteti az olvasót.

Finta atya a szentírás üzenetét a mai kor kihívásaihoz igazítja, az elmélkedések különlegessége, hogy minden szentírási szakaszhoz kapcsolt egy-egy odaillő történetet is, amely segít abban, hogy még inkább megértse az olvasó a Szentírás mélységeit.

- A könyv a Szentírás egyes részeinek megértésében segíthet. Sokszor, amikor az ember, amikor kézbe veszi a Szentírást, elolvas egy ószövetségi vagy evangéliumi történetet, nem biztos, hogy le tudja szűrni, annak a tanulságát. Mert régiesen hangzik, nem tudja értelmezni, nem tudja belehelyezni magát a történet keretébe. Azt gondolom, ebben segíthet a könyv és a benne lévő elmélkedések - mondta dr. Finta József atya.

Józsi atya több mint 12 éve írja le a prédikációit, azóta több mint 5-600 prédikáció született. Az atya Kecsemét előtt Kiskunhalason, és Kalocsán is szolgált, éppen ezért kezdte el gyűjteni a prédikációit, hogy azok írásban eljuthassanak Kecskeméten túlra is.  Prédikációinak sajátossága, hogy mindig egy-egy elgondolkodtató történetet kapcsol hozzájuk. 

- Egyre inkább megtaláltam a Bibliában Isten nekem szóló üzenetit. Már nem csak szép, érdekes történeteknek látom őket, mint gyerekkoromban. Persze nem csak nekem szóló üzenetek ezek, azt gondolom, papként Isten a küldetést bízta rám, hogy mások felé is közvetítsem az Ő üzenetét – emelte ki az atya.


Az elmélkedésekben számos hétköznapi élethelyzet, emberi probléma, küzdelem megjelenik, így a Szentírásban kevésbé járatos ember számára is könnyebben érthető a mondanivaló, amely cselekvésre sarkallja az olvasót. Ráadásul a könnyed, barátságos és közvetlen stílusa a fiatalok számára is közel hozza a Szentírás üzenetét. 

Vereb István a Laudetur Kiadó alapítója, ügyvezetője, a kötet kiadója a könyvbemutatón hangsúlyozta, a kötet kapaszkodót jelent és segítséget nyújt hétköznapjaink próbatételei közepette.

A könyvbemutató végén Józsi atya dedikálta az új kötetet,melyet a helyszínen is meg lehetett vásárolni.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!