Borászok hete – Ebédosztás a Frittmann Borászat felajánlásával
A Frittmann névvel fémjelzett borok családi vállalkozás keretében, a Kunság déli részén fekvő alföldi kisvárosban, Soltvadkerten készülnek. Az ország legnagyobb borvidékén már a szülők, nagyszülők is szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkoztak. Az új generáció sem fordult el ettől a hagyománytól: a két legifjabb fiú is e szakmát tanulta ki, így mára teljes erőbedobással bekapcsolódtak a pincészet mindennapjaiba. Alföldi borászként elsőnek Frittmann János kapta meg az „Év Bortermelője” megtisztelő címet 2007-ben, mely komoly áttörést jelentett a Kunsági borvidék életében. Ekkor készült el a felújított borházuk is, melyet 2013-ban látványpincével, borbolttal bővítettek, hogy az idelátogatók még jobban megismerjék a borkészítés folyamatát és igényes környezetben válogathassanak termékeik közül. Az egyik legrangosabb hazai szakmai elismerést, az Év Pincészete díjat 2015-ben nyerték el. A Frittmann testvérek a borkultúra magasszintű ápolásán túlmenően a nehezebb sorsot megélő honfitársaikra is gyakorta gondolnak, így korántsem meglepő, hogy a Borászok hete program keretében január 19-én, csütörtökön személyes támogatásukkal valósulhatott meg a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ karitatív célzatú ebédosztása. Nekik köszönhetően százharminc adag sertéspörkölt és tészta köret talált gazdára a szegények soraiban. A menüt ezúttal is kenyér, sütemény, valamint – Facol Lajos, a Wojtyla Ház aranykezű ezermestere jóvoltából – mandarin egészítette ki. A támogatók képviseletében Frittmann Péter köszöntötte a jelenlévőket, majd aktívan közreműködött az ételosztásban. (Fotók: Mátyus István)