Április 25. csütörtök, Márk
Hírek, események 2023. április 14. 13:07

„Aranykor” a Wojtylában

Képgaléria
„Aranykor” a Wojtylában
„Az arany a művészetek történetében a szakralitás fontos szereplője volt. Vajon lehet-e a kortárs képzőművészetben úgy használni, hogy az megidézze az említett szakralitást korunkban is?” Aranykor címmel, eme költői kérdés kíséretében nyitotta meg pénteken dr. Turai G. Kamil művészetfilozófus Dénus Kiss Jenő kortárs festőművész kiállítását a Wojtyla Barátság Központban. (Fotók: Mátyus István)

A tárlat keretében kilenc festményét vonultatta fel a szerző az Egressy utcai szociális-közművelődési intézmény dísztermében – nagyszámú közönség érdeklődésétől övezve.

A vendégeket Farkas Pál, a népkonyha munkatársa köszöntötte, akitől dr. Turai G. Kamil vette át a szót, egyenként elemezve az alkotásokat.

 – A „vájt szeműeket” ennyi is meggyőzheti arról, hogy – ha nem is övezi dicsfény a szerényen törekvő magyar mestert – ő is a kevesek közül való, Katona Józsefhez hasonlóan, akit még életében illett volna megismernünk, sőt felfedeznünk – fogalmazott végül az esztéta.

– Remélem, a kedves közönség át tudja érezni azt a gondolatvilágot, ami engem mozgat – zárta nemes egyszerűséggel a megnyitót Dénus Kiss Jenő, akit Farkas P. József, a karitatív létesítmény alapító-igazgatója ily szavakkal illetett: „Bízom benne, ez a kicsiny összeállítás is megmutatja, kicsoda valójában ez az ember”.                                                                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!