Április 26. péntek, Ervin
Hírek, események 2023. április 26. 13:14

Birkapörkölt Borota polgármester asszonyának felajánlásával

Képgaléria
Birkapörkölt Borota polgármester asszonyának felajánlásával
Tóth Renáta, a közel ezerötszáz lelket számláló határmenti község első embere immáron harmadik alkalommal ajánlott fel szeretetebédet a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ szegényeinek. (Fotók: Mátyus István)

A hozzávalókat még korábban eljuttatta az Egressy utcai népkonyha épületébe. Szerdán személyesen köszöntötte a szociális-közművelődési intézmény rászorultjait.

Mint elmondta, gyümölcsöző barátság alakult ki személye és Farkas P. József, a karitatív létesítmény alapító-igazgatója között az elmúlt három évben.

2020 őszén találkoztak először Borotán, amikor Farkas P. József hírül vitte felesége szülőfalujába: könyveket böngészve tudomására jutott, hogy a településen született Anna Margit, a 20. század egyik legjelentősebb magyar festőművésze. Ezen alkalmat találkozók sora követte, melyek eredményeképpen – példának okán – játszóteret neveztek el Anna Margitról, sőt kiállítást, ismeretterjesztő előadást is szerveztek a művésznő munkássága kapcsán.

Tóth Renáta adománya jóvoltából szerda délelőtt birkapörkölt és burgonya rotyogott a népkonyha udvari bográcsában.

Az íncsiklandozó ételt jómaga osztotta ki Kecskemét elesettjeinek. A kiváló menüt kenyér, sütemény, továbbá – a Nagykőrösi Pünkösdi Gyülekezetnek köszönhetően – mézes puszedli tette teljessé.

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok