Április 18. csütörtök, Andrea, Ilma
Hírek, események 2023. április 28. 13:49 | Szerző/forrás: hiros.hu

Szemétszedési akció a Szabadidőközpontban

Képgaléria
Szemétszedési akció a Szabadidőközpontban
Idén is szemétszedési akciót szervez a Benkó Zoltán Szabadidőközpont területén a Wojtyla Barátság Központ és a Porta Egyesület. A program hagyományos célja, hogy Kecskemét egyik ékkövét megtisztítsák a szeméttől a tavaszi-nyári időszakban. (Fotók: Mátyus István)

Kecskemét egyik ékkövét tisztítja meg idén is szeméttől a Wojtyla Barátság Központ és a Porta Egyesület. A Benkó Zoltán Szabadidőközpont területén ugyanis ismét szemétszedési akciót szerveznek. Az önkéntes munka 5 évre nyúlik vissza, célja pedig az, hogy az április végétől szeptember végéig megtisztítsák a területet az eldobált hulladékoktól.

Jánosi István önkormányzati képviselő, sportért felelős tanácsnok az eseményen kifejtette: mivel a szabadidőközpont egy multifunkcionális terület, mindannyiunk közös felelőssége, hogy megőrizzük ezt a természeti szépséget. Ez az együttműködés éppen ezt szolgálja.

Az eseményen elhangzott, a Porta Egyesület ezen kívül számos más munkát is végez, az idei évben két új keresztet helyeznek ki a városban. Farkas Pál, a Porta Egyesület elnöke hangsúlyozta, az egyesület 21 éve alakult és aktív munkával járulnak hozzá a szabadidőközpont rendben tartásához.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!